În noaptea de 17 decembrie 2020, Daniel Ilucu a fost găsit inconștient la volanul mașinii de serviciu. Când a fost transportat la spital, după relevarea probelor biologice, avea alcoolemia de 5,68 g‰ alcool pur în sânge.

Procurorii au reținut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că în data de 17.12.2020, suspectul Daniel Ilcu a condus pe drum public în municipiul Alba având o alcooleime de peste 0,80 g‰ alcool pur în sânge.

”La data de 04.01.2021, în dosarul penal cu numărul 3386/P/2020, procurorul a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul I.D.I. pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 C.pen., au transmis reprezentanții de pe lângă Judecătoria Alba, pentru adevărul.ro

Din 18 decembrie nu a mai fost văzut la birou

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat pentru alba24.ro, că Șeful Poliției Locale nu a mai fost văzut la birou din 18 decembrie. Pe luna decembrie și-a depus concediu medical.

De asemenea, primarul municipiului, Gabriel Pleșa, a declarat că se va începe o anchetă la nivelul Poliției Locale Alba Iulia pentru a se stabili ce s-a întâmplat în noapte de 17 decembrie. Totodată, se vor lua măsuri la nivel instituțional pentru a preveni pe viitor astfel de evenimente.

Conform articolului 366, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Peste 751 de accidente din cauza conducerii sub influența alcoolului

Potrivit datelor Inspectoratului General al Poliției Române, în perioada 1 ianuarie- 30 noiembrie 2020 au avut loc 751 de accidente grave din cauza conducerii sub influența alcoolului. Au decedat 43 de persoane, iar 192 au fost grav rănite.

În același interval au fost 19.688 de contraventii conducatorilor auto care au condus autovehicule sub influenta alcoolului si au fost intocmite 13.400 de dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.