Luând în considerare starea foarte bună a pârtiilor din Poiana Brașov, pentru această perioadă, se prelungește sezonul de schi. Este posibil deoarece atât schiorii, cât și agenții economici au respectat măsurile dispuse pentru reducerea riscului de răspândire a coronavirusului. Totodată numărul, relativ mare pentru această perioadă a anului, a celor care doresc să schieze, a dus la decizia Municipalității.

„Având în vedere că, după ce am verificat situația pârtiilor, aceasta este una foarte bună, avem un strat de zăpadă consistent, am luat hotărârea de a prelungi sezonul de schi pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să practice acest sport. Vom prelungi sezonul de schi inclusiv în vacanța de Paște, așa că invităm toți doritorii și turiștii care vor să ne calce pragul, să vină în Poiana Brașov ca să schieze în condiții foarte bune și, totodată, îi invităm să respecte măsurile de distanțare și regulile de prevenire a Covid-19”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

În Poiana Brașov se vor păstra restricțiile

Potrivit viceprimarului se va analiza și posibilitatea modificării anumitor prevederi ale Hotărârii CLSU nr. 1/2021, respectiv cele care privesc modul de desfășurare a activităților de alimentație publică în zona pârtiilor. În această perioadă, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică unitățile de alimentație publică aflate la o distanță mai mică de 100 m de marginea pârtiei vând doar produse alimentare ambalate și băuturi non-alcoolice îmbuteliate, în regim take-away. Doar turiștii care sunt cazați în cabanele/hotelurile în care funcționează acele unități de alimentație publică pot fi serviți în regim normal.

Culoarele create de administratorul sistemului de transport pe cablu pentru schiori în zona de așteptare vor rămâne valabile. La fel, păstrarea distanței dintre schiori, sunt reguli care vor rămâne valabile în continuare.

Numărul mare de treceri prin turnichete confirmă faptul că Poiana Brașov rămâne cea mai atractivă stațiune montană, preferată de majoritatea turiștilor români.