Luată la pumni de patron

O fată de 18 ani din judeţul Bistriţa şi-a cerut drepturile salariale însă patronul a început să o lovească după ce i-a înmânat salariul cu 300 de lei mai puţin.

Drept, urmare, adolescenta a făcut o plângere penală, prezentând certificatul medico-legal care confirmă rănile provocate de pumnii bărbatului.

Probleme din prima zi de muncă

Adolescenta se angajase la finele lunii ianuarie ca ajutor de bucătar, la un local aflat pe strada Ursului din Bistriţa, iar potrivit acesteia, problemele au început încă din prima zi de muncă. La momentul respectiv, aceasta avea 17 ani, sărbătorindu-şi majoratul la doar o lună distanţă.

„Vorbea și se comporta foarte urât cu mine. Foarte, foarte urât. Am înțeles că așa a făcut și cu cei dinaintea mea. Angajează doar tineri și se comportă foarte urât cu ei, și el, patronul, și soția lui” a povestit L.T, potrivit Bistriţeanul.ro

Având în vedere jignirile şi nenumăratele vorbe urâte, la insistenţele părinţilor, fata şi-a înaintat demisia.

„I-am anunțat, pe 24 martie că e ultima zi și că îmi dau demisia. Nu au comentat, ba chiar mi-au spus că în 30 martie să merg să-mi dea diferența de bani”, a mai povestit bistrițeanca.

Şi-a cerut ultimul salariu, însă surpriză, lipseau 300 de lei

Pe data de 30 martie, aceasta s-a dus pentru a îşi lua ultimul salariu, fiindu-i adresate vorbe la fel de „frumoase”, precum cele cu care era deja obişnuită.

„Afară, când am deschis plicul, am văzut că sunt cu 300 de lei mai puțin. M-am întors și i-am spus să îmi dea diferența de bani. A început cu înjurături și jigniri de eu așa ceva nu am mai auzit până acum. I-am spus să se oprească, pentru că o să îl spun la mama și la tata. Atunci s-a enervat, că de ce îndrăznesc să-l ameninț, m-a împins la perete și mi-a dat niște pumni în coaste. Am fugit de acolo și apoi am sunat la poliție, dar el între timp a plecat de la local”, a mai povestit fata.

Rănile prin abuz fizic au fost confirmate de către un medic legist

L.T s-a prezentat ulterior la medicul legist pentru confirmarea faptului că rănile respective au fost provocate prin lovire.

„Am fost și la poliție, am dat declarație, am făcut plângere penală. Am vrut să fac publică povestea mea pentru că NU este normal să se comporte așa. Dacă nu a vrut să-mi dea toți banii, trebuia să spună. Dar nu să jignească și să mă lovească. Banii ca banii, dar cum să lovești??? Nu e normal așa ceva. Sincer, încă mă tem de el și vreau să cer ordin de protecție. Nu e normal ceea ce face și am auzit că acest comportament îl are cu toți angajații. Și nu vreau să mai treacă și alții prin ce am trecut eu”, a concluzionat tânăra.

„Polițiștii Biroului de Ordine Publică, din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, au fost sesizați prin plângere de o femeie din Slătinița, cu privire la faptul că ar fi fost victima infracțiunii de lovire sau alte violențe pe raza municipiului Bistrița. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal și continua cercetările în vederea lămuririi aspectelor sesizate”, a declarat, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Paul Rodilă.

Patronul susţine că bătaia primită ar fi fost aplicată de iubitul adolescentei

În apărarea patronului fostei angajate, acesta susţine că nimeni nu ar fi lovit-o, iar rănile respective ar fi fost cauzate de către iubitul fetei.

„Subsemnata a fost angajată la societatea noastră în luna februarie pe postul de ajutor de bucătar. În data de 19.03, în urma unei convorbiri telefonice am luat decizia de a o concedia din societate din cauza unui comportament neadecvat, agresiv și exagerat, urmând ca la data de 25.03 să îi fie încheiat contractul de muncă.

S-a prezentat la locul de muncă la data de 24.03, ora 9:00 plângând și spunându-i angajatei noastre, care este bucătar și cu care lucra pe tură, că a fost bătută de prietenul ei, care din spusele ei i-a luat banii din salariu și a plecat la păcănele..La data de 24.03 în jurul orei 17:00 a plecat de la muncă spunându-i bucătăresei că nu se simte bine și că ea pleacă.

Am fost sunat de subsemnată în aceeași zi și mi-a spus că ea nu se va mai prezenta la muncă și să îi plătim zilele rămase din salariu, 4 la număr. Am  chemat-o în data de 30.03 pentru a-i da diferența de bani. S-a prezentat pe terasa noastră care avea clienți, și au văzut ce s-a întâmplat  și i s-a înmânat plicul cu fluturașul..în momentul acela a plecat. După aproximativ 10 minute a revenit spunând că nu sunt toți banii, bineînțeles era vorba de ziua de 24.03 când a plecat de la locul de muncă fără să anunțe administratorul.

A început să ne amenințe atât pe noi, cât și pe angajatele noastre, iar clienții care stăteau la mese au auzit amenințările aduse sub forma asta..”că o sa ne pară rău ” că suntem handicapați ..etc. În urma acestor întâmplări i-am cerut fetei să nu ne mai amenințe și să plece de la locație ..văzând comportamenul ei, am sunat o cunoștință din anturajul ei, care ne-a spus că fata urmează un tratament medicamentos și să avem grijă cu ea.

În acel moment și după amenințările la adresa noastră am mers la poliție pentru a face plângere împotriva ei. La poliție mi s-a spus că voi fi chemat când va fi luată plângerea ei în considerare. Nici în ziua de azi nu am fost chemat!!! Precizez că subsemnata nu a fost lovită, bătută în locația noastră putând fi dovedit foarte simplu, mai ales că în aceea zi 3 dintre angajații noștri au fost la muncă, inclusiv 2 practicante!!

Ea singură s-a plâns angajaților noștri că a fost bătută de prietenul ei, iar acest certificat medico-legal nu are nici o legătură cu ziua respectivă, cu data de 30.03 din locația noastră…Poliția trebuie să își facă datoria de a cerceta amănunțit ce s-a întâmplat de fapt! Avocatul nostru se ocupă deja de situație pentru a o da în judecată pentru discreditare, fals în declarații și amenințări!”