Luni dimineață în județul Sibiu, pe DN14, în zona localității Laslea, doi bărbați au fost implicați într-un accident rutier. Incindentul a avut loc după ce unul dintre șoferi a efectuat o depășire, fără să se asigure.

Un șofer din Mediaș în vârstă de 49 de ani s-a angajat în efectuarea unei depășire fără să  se asigure, în timp ce conducea spre Sighișoara. Bărbatul a intrans pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Dumbrăveni.

Transportați la Spitalul din Mediaș

Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a declarat că în zona unde s-a produs accidentul se circulă greu, iar cei doi bărbați au fost transportați la spital.

La fața locului a intervenit de urgență un un echipaj de tip B al Ambulanței Sibiu. ISU Sibiu a solicitat sprijin de la Mediaș.

Genu Scridon, medicul Ambulanței Sibiu, a transmis că victimele au fost transportate la spitalul din Mediaș. Starea lor este una stabilă, ei suferind traumatisme craniene închise.

Polițiștii medieșeni urmează să stabilească toate circumstanțele exacte ale producerii acestui accident. De asemenea, Poliția va întocmi actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporala din culpă.

Drumuri periculoase pe timp de iarnă

Datorită vremii rele ce s-a instalat în toată țara, iar drumurile au fost acoperite cu polei și zăpadă, Poliția Română vine cu câteva recomandări.

Conducătorii auto trebuie să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere și să adopte o manieră preventină de condus.

De asemenea, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic și să utilizeze anvelope de iarnă. Anvelopele sunt abligatorii atunci când se circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei.

În condițiile unui trafic aglomerat, șoferii nu trebuie să uite de politețea rutieră și să nu blocheze intersecțiile. Nu se vor angaja în depășirea coloanelor de autovehicule.