Soferul microbuzului care se deplasa din Sibiu spre localitatea Căineni a rămas încarcerat și a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a intrat în coliziune frontală cu un autocamion. Pentru câteva ore, traficul în zonă a fost blocat total, iar la acest moment se desfășoară în condiții normale, transmit reprezentanții Poliției. Ancheta pentru stabilirea tuturor cauzelor în care s-a produs accidentul este în curs de desfășurare. În ultimele zile, la Sibiu au fost prinși în trafic zeci de conducători auto care au consumat alcool sau nu aveau permis auto.

Ce putem face pentru  a preveni accidentele

Cu siguranță, nimeni nu dorește să fie victima unui accident rutier, iar pentru asta e nevoie să fie respectate câteva reguli recomandate și de polițiști. În primul rând, nu ar trebui să conducem sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. De asemenea, dacă suntem obosiți, evităm să conducem.

Respectarea tuturor semnelor de circulație și adaptarea vitezei la condițiile meteo și de trafic fac diferența între a ajunge la destinație viu și a fi victima unui accident auto, trag un semnal de alarmă reprezentanții Poliției Rutiere.

De asemenea, folosirea telefonului mobil la volan, conversațiile cu ceilalți pasageri, mâncatul și băutul în timpul condusului sunt fatale.

Nu în ultimul rând, viteza trebuie adaptată la condițiile meteo, iar înainte de a pleca la drum este necesar să verificăm starea drumurilor din surse oficiale, așa cum este Infotrafic.

Un studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite(ONU)arată o statistică neagră în ceea ce privește accidentele rutiere.

Potrivit acestuia,  la fiecare câteva secunde o persoană moare sau este rănită grav într-un accident rutier.