Un accident deosebit de grav a avut loc luni dimineața pe DN 1, între localitățile Avrig și Porumbacu de Jos. Două persoane au decedat din păcate pe loc și alte trei persoane au fost rănite, între care o fată de 17 ani. Primele cercetări sumare arată că accidentul s-a produs între două mașini, pe fondul pătrunderii pe contrasens. Echipajele medicale au ajuns la fața locului repede și a acordat asistență medicală împreună cu forțele ISU. Echipajul Ambulanței a preluat cu prioritate o pacientă de aproximativ 70 ani cu politraumatisme,iar echipajul SMURD a preluat o fată de 17 ani, cu mai multe traumatisme, pe care a dus-o la CPU Luther.

A treia persoană rănită, un bărbat, fiind rănit mai puțin grav și conștient, a refuzat să fie dus la spital, el primind asistență medicală la fața locului. Traficul rutier a fost complet blocat între Sibiu și Brașov mai multe ore în zona producerii accidentului, iar polițiștii rutieri fac cercetări pentru a stabili cu exactitate cauza și împrejurările in care s-a produs accidentul.

Imaginile de la fața locului ilustrează violența impactului și monstruozitatea incredibilului. Se poate constata că ”graba strică treaba” și că neadaptarea vitezei condițiilor meteo și în depășire, condiții elementare unui trafic normal și civilizat, conduce la victime numeroase. Bilanțul unor astfel de evenimente rutiere este înfiorător în fiecare județ al României. Cel mai probabil pentru o asemenea ciocnire și-au dat concursul, fie doar și cu o mică eroare, ambii șoferi.