Aeroportul Internațional Sibiu va introduce, în premieră, din luna aprilie, curse charter către Sharm El-Sheikh, Egipt, informează AGERPRES.

Conform comunicatului, zborurile vor pleca în fiecare zi de zâmbătă, în perioada 03.04 – 08.05.2021. Totodată, ele vor fi operate cu turoperatorul Cocktail Holidays şi EgyptAir.

Datorită interesului masiv a românilor de a călători în Egipt, turiștii vor avea la dispoziție zboruri directe către stațiunea celebră Sharm El-Sheikh. Datorită campaniei de vaccinare și tendința scăzută a noilor infectări cu coronavirus a dus la o mai mare deschidere de a călători în afara granițelor țării.

„Conexiunea directă cu Sharm El-Sheikh e unul dintre primele semne ale revenirii la vieţile noastre post-Covid19 şi dovada că aeroportul sibian face toate demersurile pentru a crea noi posibilităţi de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condiţiile actuale. Cu răbdare şi responsabilitate, vom depăşi această perioadă care ne-a încercat pe toţi şi ne vom bucura din nou de libertate fără restricţii!”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Premieră la Aeroportul Internațional Sibiu

Din luna aprilie, românii vor putea călători în Egipt, în premieră, de pe aeroportul sibian. Totodată, în luna februarie a acestui an, în Craiova s-a introdus zboruri similare, cu destinația Egipt. Zborurile sunt în colaborare cu același turoperator și campanie aeriană.

„Crearea unui context atractiv de călătorie în această perioadă este o prioritate pentru aeroportul sibian. Ne dorim să asigurăm opţiuni şi alternative de călătorie prin diversificarea segmentului de chartere de vacanţă convenabile pasagerilor noştri din punct de vedere al condiţiilor de călătorie actuale”, a afirmat şi directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu, Marius Ioan Gîrdea.

Charterele fac parte din flota Airbus 220 Neo a companiei egiptene și au o capacitate de 146 de locuri. Începând din luna aprilie, în premieră, sibienii se vor putea bucura zboruri directe către celebra stațiune Sharm El-Sheikh.

Zborurile vor pleca în fiecare sâmbătă, în perioada 03.04 – 08.05.2021.