Cele mai multe nereguli au fost constatate la terasele încălzite din centrul orașului. Pentru că nu au fost amenajate corespunzător, făcându-le să pară spații închise, oamenii legii au aplicat sancțiuni reprezentanților acestora în valoare de 16 000 de lei.

De asemenea, pe teren au mai întâlnit persoane care ar fi trebuit să nu părăsească domiciliu și să rămână în carantină, cuantumul amenzilor pentru acestea fiind de 500 de lei.

În atenția polițiștilor au fost și stațiunile montane Bâlea și Păltiniș, dar pentru acestea au dat doar avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 După carantină, terasele au fost luate cu asalt

Săptămâna trecută, Sibiul a ieșit din carantină, după ce autoritățile au constatat o scădere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2.

Astfel, terasele au fost luate cu asalt de sibienii care s-au săturat să stea în case.

Cu toate acestea, autoritățile nu sunt foarte optimiste și fac apel la cumpătare, în continuare.

Cea mai mare teamă a acestora este că de Sărbători oamenii vor uita de orice restricție, iar numărul infectărilor și al internărilor ar putea crește alarmant.

Organizația Mondială a Sănătății avertiza că o relaxare a măsurilor în preajma Crăciunului se poate transforma în tragedii anul viitor. Specialiștii fac apel la cumpătare în ceea ce privește socializarea în perioada următoare.

Totodată, secretarul de stat Raed Arafat a făcut o declarație de presă cu privire la ce ne poate aștepta anul viitor, dacă ignorăm măsurile de restricție.

Este recomandat ca oamenii să rămână în familie. La fel și cu colindatul. Intri din casă în casă, unde sunt persoane în vârstă, apoi te trezești că acele familii sunt internate la sectia de terapie intensivă a explicat Arafat.

Primele doze de vaccin sunt așteptate să intre în țară pe 27 decembrie, moment în care poate începe campania de vaccinare.

În  județele din Transilvania, cum ar fi Brașov, Covasna, Harghita, Alba și Sibiu, dozele de vaccin  vor fi depozitate la  Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.