Teatrul Gong din Sibiu oferă intrarea gratuită la oricare dintre cele patru reprezentaţii ale spectacolului „Sarea-n bucate”, în baza adeverinţei de vaccinare, pentru a susţine iniţiativele locale de imunizare şi pentru a celebra deschiderea primului centru de vaccinare drive-through din judeţ. La centrul de vaccinare din Parcarea Cazarma 90, s-au vaccinat deja 900 de oameni în numai 48 de ore. Acesta va funcţiona încă 40 de zile, potrivit DSP.

Sibiu. Apar primele avantaje pentru persoanele vaccinate. Ce a decis Teatrul Gong

„Accesul gratuit la spectacolul ‘Sarea-n bucate’ se face în baza adeverinţei de vaccinare, indiferent de numărul de doze efectuate sau centrul de vaccinare emitent.

Rezervarea locurilor se face exclusiv la sediul Teatrului ‘Gong’, la Agenţia de Bilete, de miercuri până vineri între orele 11,00 – 18,00, iar sâmbătă între 10,00 – 18,00, în limita locurilor disponibile. Pe baza unei adeverinţe de vaccinare se poate obţine un singur loc gratuit, valabil strict pentru evenimentul respectiv. Dacă ambii părinţi/tutori au fost vaccinaţi, ei pot cumula adeverinţele pentru emiterea a două locuri gratuit.

Organizatorii nu vor stoca, duplica sau fotografia adeverinţa de vaccinare, emiterea biletelor gratuite fiind condiţionată doar de prezentarea acesteia pentru confirmarea condiţiilor de participare şi la intrarea în sala de spectacol”, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Maratonul vaccinării anti-COVID continuă în toată țara. Ce spune ministrul Sănătății despre stimulente

Mai multe state UE au anunțat posibilitatea ca persoanele vaccinate anti-COVID să primească stimulente financiare de la Guvern. Autoritățile din România susține că nu a luat în calcul așa ceva. În opinia ministrului Sănătății, doctor Ioana Mihăilă, avantajul suprem este diminuarea riscului de îmbolnăvire.

„În momentul acesta, despre stimulente financiare nu am ajuns să discutăm la nivelul Guvernului. Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această linişte.   Faptul că putem să avem grijă de ceilalţi şi de noi înşine dacă ne vaccinăm (…) Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este că aceste măsuri de relaxare să fie combinate.  Și să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”, a precizat ministrul Sănătăţii, relatează Agerpres.