Sibiu. La sediul Filarmonicii de Stat din municipiul Sibiu, unde a avut loc Summitul Muzical European al Vaccinării, s-au vaccinat 630 de persoane. Oamenii s-au putut vaccina fără programare, în timp ce în fața clădirii au avut loc mai multe concerte pe toată durata campaniei de imunizare.

Vaccinarea a avut loc în Sala Thalia, din sediul Filarmonicii, și s-a încheiat duminică, 9 mai, la ora 21.00.

Florin Neag, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a dorit să mulțumească tuturor celor care au participat la acest eveniment, postând un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Sibiu. Aproape 700 de persoane vaccinate

„630 de sibieni au răspuns apelului nostru şi au pus umărul pentru normalitate. Colegii noştri de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalul CF Sibiu şi Crucea Roşie Sibiu, uniţi sub umbrela Consiliului Judeţean Sibiu, au făcut cea mai bună echipă la maratonul vaccinării de la Sala Thalia.

Mulţumim gazdei noastre, Filarmonica de Stat Sibiu, mulţumim celorlalţi artişti şi, de asemenea, mulţumim tuturor celor care şi-au sacrificat duminica şi au făcut posibil acest nobil gest”, a scris Florin Neag, pe Facebook, informează Agerpres.

Vaccinarea continuă. Zeci de mii de oameni sunt vaccinați, zilnic, în toată țara 

Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de sibieni s-au adunat în fața Filarmonicii, cu ocazia maratonului ,,camuflat” sub un eveniment artistic. Persoanele care s-au prezentat au fost vaccinate cu primul ser produs de compania Pfizer BioNTech.

Echipa a fost formată din din 6 medici, 16 asistenți medicali și 5 registratori medicali. Pe tot parcursul zilei, pe scenă au urcat artiști de la Teantrul Național Radu Stanca și artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu, Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului și naistul Radu Nechifor.

”Turnul Gros, bastionul cultural al Sibiului se metamorfozează și devine pentru o zi turnul de apărare împotriva virusului SARS-COV2. La invitația Filarmonicii Sibiu cei mai importanți artiști și instituții sibiene pun umărul la această campanie prin mediatizarea ei cu sprijinul artei.

Concertul Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu are programul structurat pe lucrări și compozitori care scot în evidență patrimoniul cultural European și, totodată reunește muzical valorile culturale ale spațiului comunitar”, au precizat organizatorii evenimentului.