Tema aleasă de organizatori este cât se poate de actuală și cu multe posibilități de abordare. Concret, este vorba despre diversitatea culturală, despre acceptare, empatie.

Autorii pot identifica cauzele neînțelegerii dintre popoare, dar pot veni și cu soluții pentru respectarea reciprocă a acestora.

„Suntem de părere că o lume plină de iubire, pace și toleranță este mult mai frumoasă decât una condusă  prin războaie  de ură și egoism, care  se concentrează pe diferențe și ajunge să accentueze discriminarea Hai, să arătam lumii ce înseamnă arta de a trăi împreună ! Să arătăm cât de frumoasă și fină , cât de complexă pare să fie dar cât de ușor este de aplicat această artă în viață noastră.

Cu toții suntem diferiți , prin felul sau locul unde trăim, prin cultura , religia sau limba pe care o vorbim., avem până și caractere și puncte de vedere diferite.

Dar e bine că suntem diferiți, astfel am fii trăit toți într-o lume trasă la indigo , monotonă și plină doar de culori gri.Dar pe  cât de multe diferențe ar exista între noi avem și multe lucruri în comun. Difernțele crează conflicte și ne fac de multe ori  să rănim prin neștiința noastră . Uităm  ce avem în comun și îi supărăm pe cei din jur. Oare merită ? „  spun reprezentanții ADVU.

Cum vor fi evaluate eseurile și ce premii se oferă

Eseurile se pot trimite on-line la adresa de mail info@advu.ro, iar acestea vor fi analizate de o comisie formată din cadre didactice de la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir.

Se va puncta originalitatea eseului, abordarea precisă a temei.

Câștigătorii vor fi anunțați prin mail și pe paginile de Facebook ale organizatorilor pe 7 februarie 2021,  iar premiile vor consta în bani: premiul I – 1000 lei, premiul II – 750 lei sau un cadou de aceeași valoare cu suma menționate, premiul III – 500 lei, mențiune I și II – 100 lei.  Juriul va mai  acorda și alte trei  premii speciale pentru creativitate și originalitate.

Concursul de eseuri pe tema acceptării, diversității culturale este un prilej de a ne face să privim viața dintr-o altă perspectivă, cea a cooperării, nu a competiției inutile.