Reprezentanții Filarmonicii din Sibiu fac apel la populație să se imunizeze împotriva virusului anti-COVID, pentru a se bucura în voie de actele de cultură. Sunt implicați în maratonul vaccinării și de Ziua Europei, marcată la 9 mai.

„Pe 9 Mai, de Ziua Europei, între orele 9.00 şi 21.00, te invităm la Filarmonica de Stat Sibiu să pui umărul pentru ca într-un viitor apropiat să putem circula din nou fără restricţii, oriunde în lume.

Vei avea parte de o experienţă inedită de vaccinare, în compania câtorva dintre cei mai îndrăgiţi artişti ai Sibiului. Peste 10 instituţii publice şi artistice din judeţ şi-au unit eforturile pentru Summit-ul Muzical al Vaccinării, un eveniment care şi-a propus să crească numărul sibienilor care se vaccinează.

Sibiu. Artiștii se implică în vaccinarea anti-COVID. În cât timp se ajunge la imunizarea colectivă

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roşie Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Spitalul CFR. Persoanele care doresc să se vaccineze cu Doza 1 de Pfizer o pot face fără programare, în foaierul Filarmonicii de Stat Sibiu. Acolo, cele două spitale sibiene şi Crucea Roşie Sibiu au mobilizat un număr de 6 medici, 16 asistenţi medicali şi 5 registratori medicali, la care se adaugă voluntarii de la Crucea Roşie 2 medici şi 4 asistenţi”, se precizează într-un comunicat remis Agerpres.

Autoritățile vor imunizare colectivă în această vară. Când vom renunța la mască

Florin Cîțu, premierul României, spune că putem ajunge la o imunizare colectivă în vara acestui an. Asta ar presupune renunțarea la mască, reluarea vieții normale. Pentru acest lucru, ar trebui să se vaccineze anti-COVID peste 5 milioane de persoane.

În ultimele 24 de ore,  41.273 de persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore, conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV). Din dozele administrate, 33.449 au fost Pfizer, 4.133 Moderna şi 3.691 AstraZeneca, informează oficialii Guvernului.