Producătorii agricoli vor putea să-și etaleze marfa din prima zi a anului 2021 și vor fi disponibile 200 de locuri.

S-au alăturat sibienilor și producători din județele Alba, Mureș, Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea.

Pe lângă carne, lactate, ouă, legume, fructe, produse apicole, micii producători pot vinde bere, tuică și vin de acum înainte.

 „Insula de promovare a tradițiilor , cea mai râvnită de cumpărători

Unul dintre cele mai vizitate standuri se numește  „insula de promovare a tradițiilor, iar producătorii trebuie să țină cont în continuare de câteva reguli pentru comercializare.

Astfel, la fiecare tarabă producătorul agricol trebuie să afișeze descrierea produselor pe baza a două culori: verde-va fi folosită pentru produsele obținute exclusiv în propria fermă, iar galben va fi folosit pentru amenjarea produselor din materie primă de la alți producători agricoli.

Sibienii au prioritate la etalarea produselor, dar în funcție de locurile disponibile, pot vinde și producători din alte județe.

Ce reguli trebuie să respecți dacă ajungi într-o piață volantă

După ce pandemia de coronavirus a făcut ravagii în economie, micii producători agricoli din toată țara s-au unit și au trimis Parlamentului o scrisoare deschisă, prin care au cerut amenajarea piețelor volante, după închiderea celor din spații închise.

Pentru cei mai mulți dintre aceștia, vânzarea produselor proprii este singura sursă de venit constantă, iar măsura de închidere a locațiilor în care își expuneau marfa i-a afectat destul de mult.

Autoritățile au permis, într-un final, funcționarea piețelor în spațiu liber, pentru evitarea aglomerației.

Producătorii și cumpărătorii trebuie să respecte câteva reguli, când ajung într-o piață volantă.

Masca de protecție este obligatorie atât pentru comercianți, cât și pentru vizitatori, la intrarea în piața volantă trebuie să fie disponibil dezinfectant și, nu în ultimul rând, se va păstra distanța de 2 metri între cumpărători.

Cei care vând fructe, legume, salate sau alte produse vrac trebuie să poarte în mod obligatoriu mănuși de protecție.