Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, susține că spitalul nu este abator și face apel la populație să nu refuze tratamentul de specialitate, respectiv internarea în forme severe.

Totul se întâmplă, după ce în spațiul public au apărut tot felul de informații cu privire la practicile de tratare din secțiile ATI.

„Cazurile sunt tot mai grave, adică momentul în care pacienţii ajung în spital, nu este tocmai momentul în care ar trebui să ajungă. Ei rămân de regulă acasă până în ultimul moment, iar internările se fac pe ultima sută de metri. Acestea sunt informaţiile pe care le deţin de la cei din spital. Oamenii se tem de Spitalul Judeţean Sibiu.Ca să spunem lucrurilor pe nume, care deşi este singurul loc unde pot să primească îngrijiri de specialitate, are la acest moment imaginea unui altfel de lăcaş decât ar trebui.

Au fost inclusiv situaţii la care am participat personal la momentul unei vizite la Spitalul Judeţean Sibiu. Am constatat că o pacientă refuza să se interneze, deşi avea diagnostic COVID.  Era împreună cu fiul şi nepotul dumneaei, chiar în data de 8 martie. Familia se ruga de ea să intre în spital pentru că altfel nu poate să fie tratată. Ea refuza să intre în acest spital în care lumea moare, nu mai iese vie. Aceasta este imaginea care a fost creată din păcate, singurei unităţi spitaliceşti care poate cu adevărat să facă ceva pentru pacienţii COVID. Nu a fost caz unic, dar a fost un caz la care eu am participat şi am încercat alături de familie să o conving că doar acolo poate să îşi găsească tratamentul pentru boala de care suferă”, a spus preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Sibiu. Autoritățile, disperate! Pacienții cu COVID refuză internarea

Ultimele date oficiale arată județul Sibiu are o rată de infectare cu COVID de 2,77 la mia de locuitori. Din păcate, la secțiile ATI au ajuns și copii în vârstă de 3 ani.

Secțiile ATI au primit mai multe controale de la DSP. Unul dntre acestea s-a soldat cu o amendă în valoare de 12 000 de lei. Aceasta nu a fost aplicată din cauza tratamentului inuman aplicat pacineților, ci pentru nereguli administrative.