Organizatorii susţin că iniţiativa atelierelor de dezvoltare personală este menită să ofere celor interesaţi, prin intermediul tehnicilor de artă teatrală, posibilitatea de a-şi cunoaşte potenţialul de exprimare, de a-şi depăşi emoţiile, de a-şi dezvolta capacitatea de relaţionare şi de a descoperi noi particularităţi de manifestare personală. Sunt aşteptaţi cei care doresc să îşi consolideze abilităţile de comunicare, cooperare şi integrare în colectivitate şi să dobândească mai multă încredere în forţele proprii.

„Ne bucurăm enorm că reuşim să punem la dispoziţia publicului larg acest tip de activitate şi sperăm să putem oferi participanţilor o atmosferă prietenoasă, în care voia-bună, creativitatea şi încrederea sunt cuvintele-cheie. Îl avem alături, în acest demers, pe actorul Lucian Dragotă, prieten fidel al Bibliotecii ASTRA, actor profesionist şi muzician, cu o experienţă de peste 20 ani în teatru, radio şi televiziune. Pe parcursul derulării atelierelor de dezvoltare personală prin actorie se va urmări, în mod special, manifestarea individuală şi de grup, adaptată personalităţii participantului, şi creşterea stimei de sine. Cu ajutorul exerciţiilor şi tehnicilor specifice artei actorului, tehnici care pot fi transferate în viaţa socială şi profesională, participanţii sunt încurajaţi să se exprime liber pentru a degaja blocaje sau inhibiţii şi pentru a-şi dezvolta competenţele de comunicare”, a declarat bibliotecara Ana Coca, din cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret.

Activitățile atelierelor de dezvoltare personală prin actorie cuprind:

  • exerciţii de improvizaţie teatrală care dezvoltă atenţia, memoria, creativitatea, puterea de concentrare;
  • exerciţii de dicţie, respiraţie şi tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic);
  • exerciţii de expresie corporală care susţin îmbunătăţirea expresivităţii gestuale.

Atelierele sunt structurate în trei grupe, pe categorii de vârstă: – copii (9 – 13 ani);   adolescenţi (14 – 18 ani);   adulţi (peste 18 ani).

Numărul de locuri într-o grupă este limitat la 10 participanţi, iar o sesiune durează 60 de minute. Programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, de comun acord cu cei înscrişi. Nu se percep taxe pentru înscriere şi participare la ateliere.

Înscrierile se fac în perioada 17 – 31 mai 2021, în sistem on-line sau telefonic indicând. Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfăşura săptămânal, în perioada lunilor iunie – decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu. Activităţile realizate în spaţiile Bibliotecii ASTRA se derulează în conformitate cu măsurile sanitare şi de protecţie recomandate de autorităţi.