Este vorba despre antrenarea câinilor pentru detectarea persoanelor infectate cu Covid.

Acest lucru se face la Centrul Chinologic al Poliției Române din Sibiu, a transmis Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit oficialului de la Interene, antrenamentul este în plin de desfășurare. Bode este extrem de optimist și compară infecția cu un virus despre care medicii încă au rezerve, cu detectarea drogurilor.

Practic, autorităților se bazează pe simțul câinilor.

Sibiu. Câini, antrenați pentru detectarea persoanele infectate cu Covid

„ În anul 2020, la nivelul acestei instituții, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.

Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om” , a anunțat Lucian Bode.

Sibiu. Val de ironii-Scooby Doo e cu noi

După anunțul ministrului Lucian Bode, au apărut câteva ironii la adresa noii metode de detectare a persoanelor infectate cu Covid.

„ Scooby Doo” e cu noi, au comentat ironic unii dintre medici.

Aceștia menționează că nu este o metodă sigură, câtă vreme testele de laborator dau erori, iar simptomatologia e diversă, în funcție de organismul fiecărei persoane.

Cadrele medicale explică faptul că, dacă nu sunt prelevate corect probele, există riscul ca o persoană să fie declarată fals negativă.

De asemenea, în primele zile de la incubare, simptomele pot fi asemătoare unei gripe. Ministrul de Interne nu a știut să explice știintific, ce eficiență va avea această metodă de detectare.