La Sibiu, primii medici cărora li s-a administrat vaccinul au fost cei de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu.

La mai puțin de 24 de ore după imunizare, medicii au împărtășit din experiența lor și au dat asigurări că starea lor e în deplin control.

Este un vaccin pe care l-am așteptat de foarte mult timp, fiind singura soluție împotriva acestei boli care ne macină de luni de zile. Vaccinul a fost complet nedureros și încurajez pe toată lumea să se imuneze, ”  a transmis  doctora Alina Dragoman, medic primar ATI, prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

În prima zi anului 2021, au fost vaccinați peste 50 de medici și până la acest moment nu au fost înregistrate incidente privind procesul de vaccinare sau reacții adverse deosebite.

Cum se organizează vaccinarea în Sibiu

În județul Sibiu, sunt amenajate 10 centre de vaccinare, potrivit prefectului Mircea Dorin Crețu.

Prima etapă  a campaniei de vaccinare vizează  angajații din sistemul medical și cel public, în a doua etapă, focusul va fi pe persoanele cu vârsta peste 65 de ani și cele cu afecțiuni cronice, iar în ultima etapă sunt în vedere persoanele adulte și copiii.

Persoanele care doresc să se vaccineze și au nelămuriri asupra efectelor secundare, in funcție și de istoricul lor medical sau vor detalii privind eficiența acestuia se pot consulta cu medicul de familie, apoi se pot programa pentru administrarea vaccinului.

În județele din Transilvania, cum ar fi Brașov, Covasna, Harghita, Alba și Sibiu, dozele de vaccin  sunt depozitate la  Spitalului Militar de Urgență “Regina Maria” din Brașov.

Totuși, medicii epidemiologi recomandă discuțiile cu medicii de familie, în cazul în care o persoană dorește să se vaccineze anti-Covid și nu este sigură de efectele vaccinului asupra corpului său.

Cei care au fost testati pozitiv cu acest virus nu intră în categoria persoanelor care se pot vaccina, întrucât se consideră că au dezvoltat anticorpi.