Sibiu. CNAIR a mai precizat că pentru construirea secțiunii Boița Cornetu au fost depuse 11 oferte, iar pentru Cornetu-Tigveni, 13 oferte.

Totodată, până pe 16 aprilie trebuie încheiată evaluarea candidaturilor la licitația pentru secțiunea 2 Boița-Cornetu din Autostrada Sibiu, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). La această porțiune au fost depuse 11 candidaturi, informează economia.net.

Secțiunea 2, Boița-Cornetu va avea o lungime de 31, 33 de kilometri, și face parte din proiectul ,, Proiectare și Execuție Autostrada Sibiu-Pitești”. Totodată, pentru secțiunea 3 Cornetu-Tigveni au fost depuse 15 candidaturi, dintre care 10 sunt din China și Turcia. Conform reprezentanților CNAIR, evaluarea candidaturilor  ar trebui finalizată până pe 20 aprilie, conform SEAP.

Sibiu. Când se vor începe lucrările la cele două loturi?

Anunțul de licitație pentru construirea celor două loturi a fost publicată pe data de 23 septembrie 2020. Valoarea totală a tronsonului de munte este de aproape 6 miliarde de lei, fiind cel mai mare contract pus la bătaie de Ministerul Transporturilor.

Zeci de candidaturi pentru construirea lotului 1 și 2

Secțiunea 3 Cornetu – Tigveni va avea o lungime de 37,4 kilometri și se va întinde de la km 44+500 până la km 81+900. Alături de secțiunea 2, acest lot este unul dintre cele mai dificile din autostrada care va uni Muntenia de Ardeal, întrucât va fi construit în zona de munte.

Totodată, această secțiune va conține și un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie și două noduri rutiere: Cornetu și Văleni. În zona localității Călinești se are în vedere construirea unui ecoduct.

Până pe 19 aprilie ar trebui finalizată și evaluarea candidaturilor pentru tronsonului de 41 de kilometri din Autostrada Transilvaia. Mai exact, Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău, care include și Tunelul Meseș. Conform informațiilor publicate de către prezentanții de la CNAIR, pentru construirea acestui tronson au fost depuse 12 candidaturi.

De amintit că CNAIR va alege firmele care vor construiri atât lotul 1 cât și lotul 2 pentru autostrada Sibiu-Pitești.