L-a obținut în cadrul Programului European Youth Village, competiție deschisă tuturor comunelor, anual.

Comuna Slimnic, din județul Sibiu,  deținătoarea titlului de “Sat European de Tineret 2021”

”Sat European de Tineret” se oferă satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor. Proiectul are o viziune unică și este conceput pe baza nevoilor tinerilor din mediul rural.

Programul se mulează mereu pe realitățile cotidiene. Spre exemplu, primul atelier de lucru al tinerilor din comuna Slimnic va fi dezbaterea în stradă, ca formă de dialog social.

De altfel, Satul European de Tineret se urmărește dezvoltarea comunităților rurale în patru domenii cheie: educație, cultură, voluntariat și dialog structurat

 Sibiu. Cine va coordoana Proiectul Sat European de Tineret 2021

La competiția satelor jurizată de reprezentanți ai Guvernului și ai ONG-urilor, au participat 8 comune din România.

Comuna Slimnic a convins prin potențialul turistic și prin discursul tinerilor

Programul “Slimnic – Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panțiru, de profsie IT-ist.
,,Sunt tare mândru că am reușit să aduc acest proiect la Slimnic! Vă aștept să veniți în comuna noastră,, să ne bucurăm cu toții de un an frumos!  Sunt sigur că va fi foarte interesant pentru toată lumea!”, a declarat acesta.

Iată câteva dintre activitățile din cadrul proiectului:

Debate & Act – dezbateri online și în stradă cu scopul de a crește implicarea tinerilor în rezolvarea problemelor identificate de către ei;
Learn & Play – activități de educație non-formală, cu focus pe tradiții, cultură, gastronomie locală, organizarea unei școli de vară, dar și digitalizare;
Spaces & Places – identificarea și amenajarea de spații și locuri ce vor fi folosite de către tineri pentru activitățile lor din acest an și în viitor.

Toate activitățile se vor desfășura până la data de 5 decembrie ac.  Consiliul Județean Sibiu a menționat că se va implica activ.

În ultima perioadă, s-a constatat un interes mai mare al tinerilor față de satul românesc.