Noul regulament privind taxa de salubrizare în municipiul Sibiu se lasă așteptată de mai bine de două săptămâni. Conducerea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Eco Sibiu nu a răspuns din cauza cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

În cursul ședinței Consiliului Local de joi, Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu, susține că noul regulament va fi pus în fața consilierilor după ce vor avea un răspuns ferm din partea ADI Eco.

Noi am pus două întrebări punctuale, pentru a nu avea din nou surprize că ceva nu este în regulă. Nu pot avansa o dată, depinde când primim răspunsul. Problema e că la ADI Eco am înțeles că întreaga conducere încă este bolnavă de Covid, dar de luni se întoarce directoarea și sper că luni vom primi și un răspuns”, a declarat Astrid Fodor.

Noul regulament referitor la taxa de salubrizare

Municipalitatea așteaptă de la ADI Eco lămuriri privind încadrarea tarifelor propuse în ,, nivelul maximal din planul tarifar actualizat”. De asemenea, noul regulament are o serie de prevederi privind implementarea unui nou principiu: ,, Plătește pentru cât arunci”.

Primarul Sibiului a răspuns la o intervenție a consilierului local Diana Mureșan, de la USR PLUS. Ea a făcut, în urmă cu o zi, referire la variantele pe care Primăria Sibiu a anunțat că le are în vedere.

Propuneri și decizii

”O să vi le trimitem, dar acestea sunt materiale de lucru, cu propuneri care s-au făcut. Inclusiv propunerea dumneavoastră a fost inclusă, cu 14 lei de persoană, sunt propunerile PNL, ale unor reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, cele care au fost considerate viabile.

De acolo am ales două variante. Dacă ni se va confirma de către ADI Eco, varianta pe care o va promova serviciul de salubritate este cea care corespunde și principiului «Plătește pentru cât arunci», dar care asigură și o taxă mai mică pentru imobilele cu una sau două persoane și care, la rândul lor, generează cele mai mici probleme financiare”, a mai precizat primarul Sibiului.

 

Edilul a amintit că regulamentul va include măsuri pentru a creștere nivelul de colectare a taxelor de salubrizare.