Sunt printre cele mai mici victime ale virusului Covid, internate, vineri, 19 martie.
„Primul copil este o fetiţă de trei ani şi două luni. Al doilea copil internat în ATI COVID este un băiat in vârstă de 3 ani. La acest moment este stabil hemodinamic şi respirator. Evoluţia din punct de vedere al infecţiei este staţionară, internarea în ATI fiind necesară din cauza comorbidităţilor”, a explicat medicul Ioana Mătăcuţă, pentru Agerpres.
Sibiu. Covid face ravagii. 280 de pacienți la ATI
La acest moment, în stare gravă la secțiile ATI din județul Sibiu sunt peste 280 de pacienți cu Covid, aflaț în stare gravă.
Oficialii județului au făcut un apel la donatorii de sânge și de plasmă. Cea din urmă s-a dovedit că salvează viața pacineților aflați în stare gravă, intubați. Din cauza infecției cu Covid.
Managerul Spitalului Județean de Urgență spune că e criză mare sânge.
„Nu este prima dată când la Spitalul Judeţean este criză de sânge, dar de fiecare dată la mijloc sunt vieţi omeneşti. Nu avem voie să rămânem indiferenţi în faţa acestei situaţii, pentru că sângele înseamnă viaţă pentru zeci de bolnavi de pe paturile de spital. Haideţi să venim împreună în sprijinul semenilor noştri, aflaţi în suferinţă! E un gest de normalitate, un gest de umanitate! Pe 24 martie, ora 10.00, donează! Contează!”, a transmis directorul Florin Neag, în cadrul unei campanii de donare de sânge”, a precizat Florin Neag, citat de Agerpres.
Dintre pacienții intubați care au primit plasmă convalescentă au supraviețuit 103 pacienți, reprezentând o rată de supraviețuire de 24,7%.
Aceasta poate fi recoltată de la pacienții care s-au vindecat cu Covid.
Spitalul din Sibiu este acreditat de Ministerul Sănătății să aplice tratament cu plasmă pacienților cu Covid.
Până la acest moment, studiile arătau că virusul atacă mai mult persoanele mature, cu afecțiuni cronice. Cei doi copii sunt printre primii care se află în stare atât de gravă.