Un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din județul Hunedoara, și-a omorât fosta concubină, în urma unor dispute mai vechi.

Potrivit IPJ Sibiu, femeia a fost înjunhiată în zona gâtului.

Sibiu. Crimă odioasă.  Ce declarații a făcut agresorul

Agresorul s-a predat singur la poliție, la câteva ore după atacul sângeros. El a mărturist că a mers la locuința acesteia din Sibiu, a încercat să reia legătura cu femeia, însă, cea care a lansat atacul cu cuțitul ar fi fost chiar victima.

Ulterior, bărbatul a preluat atacul, astfel, a ajuns să o lase pe femeie într-o baltă de sânge.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu strânge probe în continuare.

Agresorul a încălcat ordinul de protecție

Până în luna octombrie 2020 aceştia au locuit împreună în apartamentul victimei, când între cei doi a avut loc un conflict. Bărbatul  ar fi agresat-o, ameninţat-o şi i-ar fi distrus victimei un telefon, fapte ce fac obiectul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În urma acestui incident, femeia  a obţinut la data de 03.12.2020 un ordin de protecţie împotriva concubinului,  fiindu-i interzis acestuia orice contact cu victima pe o perioadă de 6 luni. Autorul a încălcat acest ordin de trei ori”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

După aceste incidente cei doi s-au împăcat, s-au întâlnit sâmbătă şi a urmat scandalul în urma căruia femeia a fost omorâtă.

Ce pedeapsă riscă agresorul

Tot mai multe fapte de violență în familie se înregistrează în ultima perioadă.  Explicațiile unui psiholog criminalist  tiparul- agresorului

Este anchetat pentru omor și pentru fapta sa riscă închisoare între 10 și 20 de ani.

Apărătorul agresorului susține, însă, că intenția nu a fost să o ucidă, ci a fost provocat.

Astfel de apărări vor fi luat eîn calcul la judecarea cauzei, de către Tribunalul Sibiu.