Doi ani de zile au fost filați polițiștii din Sibiu care au făcut o avere din șpagă. Primele date din anchetă arată că ei aveau un obiectiv clar: cât mai mai mulți bani, prin constrângere. Mai exact, procurorii spun că îi ieratu pe șoferii care încălcau legea în schimbul unor sume de bani sau sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliției Sibiu.

Colegii lor de la Direcția Generală Anticorupție(D.G.A) au intrat pe fir și după ce au primit autorizație i-au filat pas cu pas.

Astfel, s-au strâns nu mai puțin de 170 de acuzații, cele mai multe dintre acestea, 115 pentru luare de mită, restul pentru abuz în serviciu.

Polițiștii din Sibiu nu au dus-o rău deloc

Declarațiile de avere ale polițiștilor acuzați arată că nu au dus-o rău deloc din punct de vedere material. Dețin imobile de 500 mp, au în conturi sume peste venitul mediu al unui angajat MAI. Acuzații erau și mari fani ai pariurilor sportive. Au raportat câștiguri din această activitate de până la 30 000 de lei.

Pentru faptele lor riscă până la șapte ani de închisoare, dacă instanța va hotărî definitiv că sunt vinovați.

Ce spune Ministrul de Interne

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne(MAI), a primit de mai multe ori semnale că, în unele zone ale țării, corupția din sistem atinge cote maxime. În perioada stării de urgență și de alertă, mai multe persoane au semnalat unele abuzuri ale oamenilor legii prin sancțiuni nejustificate, anulate ulterior de instanță. Bode spune că se va face curățenie generală.

Poliția Română are un șef nou

Poliția Română are un șef nou. A fost numit de aproape o săptămână. Este vorba despre Benone Matei.

Marian Benone Matei a condus, până la ocuparea celei mai înalte funcții din IGPR, Direcția de Operațiuni Speciale din Poliție (DOS)

Șeful interimar al Poliției Române, până la preluarea conducerea de către Marian Benone Matei, a fost Eduard Mirițescu.