Astfel, în perioada 10 aprilie-23 mai ac, poți descoperi o parte din ceea ce înseamnă Italia,  în Sibiu, la Muzeul Național Brukental.

Este deschisă expoziția “La Bella Vita Italiana.

Peisaje idilice italiene în colecţia de Stampe şi Desene a Muzeului Naţional Brukenthal”.

Aceasta poate fi admirată în cadrul Cabinetului de Desene și Stampe.

Vor fi exponate care amintesc de Italia din secolul al XVIII-lea. Mai exact, sunt opere de gravură ale artiștilor precum Francesco Bartolozzi, Francesco del Pedro, Marco Ricci, Domenico Cunego, Francesco Piranesi .

Sibiu. Cum poți descoperi Italia fără să pleci din țară

“Locurile pitoreşti, dealurile însorite şi liniştea specifică meleagurilor italiene ne sunt desfăşurate din abundenţă în colecţia de Stampe şi Desene a muzeului. Fie că este vorba de un peisaj real sau de cele mai multe ori idealizat, acestea au un farmec aparte şi impresionează atât turiştii în călătoriile lor. Cei mai impresionați sunt  artiştii care de-a lungul secolelor au văzut Italia ca pe o experienţă obligatorie în parcursul lor de formare artistică. Expoziţia are scopul de a readuce în atenţia publicului genul peisagistic.  De data aceasta în gravură, lăsându-ne pe noi să ne imaginăm culorile şi atmosfera peisajelor naturale sau citadine reprezentate. În ton cu renaşterea naturii primăvara, ne putem lăsa pradă acestor peisaje pentru a călători pe frumoasele meleaguri italiene.  Până când vom putea călători în siguranţă pentru a vedea aceste minunate locuri cu proprii noştri ochi”, au transmis reprezentanții Muzeului Naţional Brukenthal.

În această perioadă, la Muzeul Brukenthal mai pot fi vizitate expoziții de artă europeană, expoziții de artă românească.

Unele dintre evenimentele și proiectele acestei instituții pot fi urmărite on-line. Muzeul Brukenthal a recurs la această metodă de vizită cu mult înainte de pandemie, în scopul de a trezi interesul vizitatorilor reali.

De la debutul pandemiei și până în prezent, vizitele la instituțiile de cultură au scăzut dramatic.