Sibiu. Municipalitatea Mediaș trebuie să achite daune morale în valoare de 17.000 de euro unei fete de doar 10 ani, după ce a fost mușcată de un câine comunitar. Incidentul s-a produs în urmă cu doi ani, în timp ce fata se întorcea de la școală.

Totodată, rudele fetei vor fi despăgubite cu suma de 5.000 de euro. Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

Asociația Iniţiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC) a susținut cazul fetiței și au demarat procesul împotriva municipalității Mediaș.

Sibiu. Primărie bună de plată: 17.000 de euro pentru o mușcătură de câine

„17000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit. Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, a transmis IREC, relatează news.ro.

Fata a fost mușcată în 2019 în apropierea blocului unde locuiește familia sa. Conform deciziei nr. 1054 din 4 iunie 2020, pronunţată de Secţia I civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fiecare primărie este responsabilă de activitatea activitatea serviciilor publice din subordine. Altfel spus, orice situație ce nu funcționează corespunzător, primăria va fi cea care răspunde, alături de Unitatea administrativ teritorială.

De asemenea, fata și familia au fost reprezentate de către o avocată a cărei copil a fost mușcat, la rândul lui, de un câine comunitar.

„Din perspectiva cuantificării daunelor, deşi mari faţă de media obişnuită, raportat la suferinţa generata de incidentul în sine, apreciez că este nesemnificativă”, consideră avocata Carmen Bordei, citată în comunicatul IREC.

Primăria Mediaș trebuie să achite daune morale în valoare de 17.000 de euro unei fetițe de doar 10 ani după ce a fost mușcată de un câine comunitar. Totodată, familia sa va primi 5.000 de euro. Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, în timp ce se întorcea de la școală.