Sibiu. Polițiștii sibieni au amendat doi locuitori, unul din Iacobeni, celălalt din Porumbacu, după ce au părăsit domiciliul pe perioada carantinei.

Ei au fost nevoiți să stea 14 zile în carantină doarece se întorseseră din străinătate. Diferența de cuantum a amenzilor a ținut de locul în care au fost prinși de polițiști și de modul cum au reacționat.

”Unul a fost găsit în fața casei, celălalt a fost găsit în altă localitate. Este posibil și să fi fost recalcitrant”,au explicat polițiștii, relatează TurnulSfatului.ro.

Sibiu. Doi sibieni au fost amendați de oamenii legii

Tânărul din Iacobeni, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit pe stradă, în aceeași localitate. De asemenea, bărbatul din Porumbacu, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat în trafic pe raza orașului Agnita.

Oamenii legii au verficat 670 de persoane referitor la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea. Totodată, polițiștii au verificat peste 50 de societăți comerciale și 213 mijloace de transport, din care 62 de mijloace de transport în comun.

Amenzi de aproape 21.000 de lei

În ultimele 24 de ore s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de 21.000 de lei, mai exact 65 de sancțiuni contravenționale. 59 de sancțiuni contravenționale au fost în valoare de 14.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție. De asemenea, s-au dat patru sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Reamintim faptul că tânărul de 23 de ani, ce a fost prins în timp ce se plimba pe stradă,a fost amendat cu suma de 1000 de lei. Bărbatul din Porumbacu, în vârstă de 37 de ani, ce a fost depistat de polițiști în trafic, a primit o amendă de 4.000 de lei.

Numărul de cazuri pozitive cu COVID-19 sunt într-o continuă scădere datorită campaniei de vaccinare. Zilnic, la nivel național, se imunizează peste 100.000 de persoane. La nivel mondial, România se află pe locul 26 privind vaccinarea.