Doi sibieni  dintre cei programați pentru cea de-a doua etapă de vaccinare s-au răzgândit și au decis să renunțe la vaccinare.  Decizia a fost luată sub îndrumarea medicului de familie.

În prima zi de vaccinare, la centrul de imunizare din municipiul Sibiu au fost administrate 120 de doze cu serul produs de compania Pfizer/BioNTech.

Cea de a doua etapă de vaccinare la Sibiu a început luni, 18 ianuarie. În această etapă vor fi imunizate persoanele vârstnice din centrele rezidențiale, și cu  vârsta de peste 65 de ani. De asemenea, în cea de-a doua adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Ce se întâmplă cu dozele destinate persoanelor care refuză vaccinul

Medicul coordonator al centrului de vaccinare din cadrul Redal Expo Sibiu, Cristina Chelcea a precizat că persoanele care refuză vaccinul sunt chemate următoarele persoane ce se află pe lista pentru administrarea cu vaccinul anti-COVID19.

”Încercăm să chemăm următoarea persoană de pe listă. Important este să nu rămânem cu vaccin.”, a spus medicul Cristina Chelcea.

În doar trei zile toate locurile la vaccinare au fost epuizate de la debutul etapei a doua. În prezent, în județul Sibiu nu se mai pot face programări la niciunul dintre cele patru centre de vaccinare.

Programările se vor putea relua în următoarele zile, când se va primi un nou lot de vaccinuri cu serul Pfizer/BioNTech. La nivelul județului Sibiu, programările au fost întrerupte deoarece au fost epuizate dozele alocate Sibiului.

Vaccinarea în județul Sibiu

Luni, 18 ianuarie, la centrul de imunizare din municipiul Sibiu au fost vaccinați 120 de persoane. Pentru a doua zi au fost programate alte 120 de persoane, iar până la ora 12:30, 54 dintre acestea au fost imunizate. Nu au fost raportate reacții adverse pe parcursul celor două zile.

 

Conform statisticilor Bloomberg, România se află pe locul 18 la nivel global în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19. În Uniunea Europeană, România se află pe locul 6.