Flori, lumânări aprinse, rugăciuni și mesaje de condoleanțe au transmis toți cei care l-au cunoscut pe unul dintre cei mai apreciați preoți din Sibiu,  reprezentanți ai Mitropoliei Ardealului.

Preotul Ică Ioan s-a stins din viață la vârsta de 89 de ani, iar miercuri, 14 aprilie, a fost înmormântat la Cimitirul Municipal Vechi din Sibiu.

La slujba de înmormântare au participat Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului, rectorul Univeristății Lucian Blaga, prof. Dr Sorin Radu.

Sibiu. Doliu în BOR. Cine a fost preotul Ică Ioan

Ică Ioan a fost unul dintre cei mari dogmatiști în tradiția Dumitru Staniloae și Isidor .

Este cel care a facilitat dialogul ecumenic cu Bisericile Luterane, a declarat preotul profesor Dorin Oancea, pentru oradesibiu.ro

„Părintele a fost un mare dogmatist, în tradiția lui Dumitru Staniloae și Isidor Todoran. Potrivit experienței mele în acest domeniu, a fost unul dintre cei mai importanți ecumeniști al Bisericii noastre, mai ales în contextul dialogului ecumenic cu Bisericile Luterane. Între colegii de generație profilați și pe teologie ecumenică s-a distins nu doar printr-o bună cunoaștere a poziției ortodoxe într-o problemă aflată în discuție, ci și prin aprofundarea învățăturii de credință a partenerilor de dialog. În felul acesta a contribuit hotărâtor la cristalizarea unor puncte de convergență dintre învățătură de credință a Bisericii noastre și cele ale altor confesiuni creștine”.

Evenimentul Zilei a cerut constatarea de colaborator al Securității

În anul 2010, la cererea cotidianului Evenimentul Zilei, C.N. S.A.S a constat că, la 1975, preotul profesor universitar Ioan Ică senior a fost recrutat în anul 1975 în calitate de colaborator al Securității, semnând un angajament în acest sens, sub numele conspirativ „Lucian Popescu”.

A avut misiunea de a informa despre comportamentele negative ale cetățenilor străini care vizitau  Institutul Teologic Ortodox și Mitropolia Ortodoxă din Sibiu, relatează și oradesibiu.ro

Înmomântarea preotului Ică Ioan s-a făcut cu respectarea măsurilor specifice pandemiei, informează Mitropolia Ardealului. Întregul program de înmormântare a fost realizat de această instituție.

sursă foto: oradesibiu.ro