Prejudiciul adus Sibiului este  estimat este de 114 milioane de euro. În dosar, sunt 40 de acuzați,relatează turnulsfatului.ro

În ultimul an, procurorii DNA din Alba-Iulia nu au mai făcut nicio lucrare, ceea ce nu este în acord cu procedurile penale. Conducerea DNA a hotărât ca acesta să fie transferat la sediul central din București.

Sibiu. Când se va recupera prejudiciul

Evident, interesul față de această anchetă penală ar trebui să fie recuperarea prejudiciului. Acest lucru ar însemna ca dosarul să fie trimis în judecată și acuzații să fie declarați vinovați definitiv.

Faptele din dosar vizează retrocedări ilegale.

Iată ce au comunicat oficialii DNA jurnaliștilor de la turnulsfatului.ro

În acest moment, cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1858/VIII/3 din 26 noiembrie 2015, la care faceți referire, este în lucru pe rolul DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia, infracțiunile cercetate (grup infracțional organizat, abuz în serviciu, spălare de bani, dare/luare de mită, ș.a.) impunând verificări amănunțite și administrarea unui probatoriu complex și de durată. Până în prezent s-au desfășurat următoarele activități: – au fost efectuate 61 percheziții domiciliare, – au fost audiate (în calitate de suspecți, inculpați, martori) peste 500 persoane, – sunt cercetați în stare de libertate 43 inculpați/suspecți (40 de persoane fizice și 3 persoane juridice), – au fost dispuse și efectuate 11 constatări financiar-contabile, – au fost dispuse și efectuate 28 constatări criminalistice grafice, – au fost emise peste 150 de ordonanțe prin care, în temeiul art. 170 Cod procedură penală, au fost solicitate înscrisuri de la diverse instituții și persoane fizice/juridice, – prin ordonanțele emise în anii 2016, 2017 și 2018 au fost instituite măsuri asigurătorii care au fost menținute de judecătorii de drepturi și libertăți, relatează turnulsfatului.ro

Unii dintre avocații din acest caz susțin că, în mod special au fost întârziate lucrările pentru a se prescrie faptele.

Acest lucru însamnă că inculpații nu mai pot fi trași la răspundere penală. Prin urmare, neexistând faptă penală nu mai sunt căi legale pentru recuperarea prejudiciului.