Antrenorul a semnat un contract valabil până în anul 2022 și îl înlocuiește pe Ruben Albes. Ruben Albes a fost numit în funcția de antrenor la FC Hermannstadt în luna iunie a anului trecut. În total, spaniolul a strâns 8 victorii, 8 remize și 10 înfrângeri.

Ibericul a fost demis după înfrângerea lui Hermannstadt contra lui Dinamo, cu scorul de 0-2.

Am pierdut controlul după al doilea gol. Ne-am pus mari speranțe în acest meci, dar ei au făcut un meci bun”, a declarat după meci, Ruben Albes

Liviu Ciobotariu, în vârstă de 49 de ani a mai antrenat  Progresul, CS Otopeni, CS Otopeni, Pandurii, CF Brăila, Dinamo Bucureşti, CSMS Iaşi, FC Vaslui, ASA Tg Mureş şi FC Botoşani.

De asemenea, noul antrenor de la FC Hermannstadt a mai antrenat și în Arabia Saudită echipele Al Ta’ee şi Faisaly.

32 de selecții la Naționala României

Ciobotariu a fost selecționerul Libanului în perioada 2019-2020, iar la Naționala României a adunat 32 de selecții. El a înscris de trei ori, participând la Cupa Mondială din Franța în 1998 și la EURO 2000, în Belgia și Olanda.

Ca și jucător a evoluat ca fundaș central la FC Național, Pandurii, Dinamo București și la echipele belgiene Mons, Royal, Antwerp și Standard Liege. Din staff-ul lui Ciobotariu mai fac parte antrenorul secund Adrian Iordache şi preparatorul fizic Lucian Păun.

„Liviu Ciobotariu ocupă de astăzi funcția de antrenor principal al A.F.C.Hermannstadt. Antrenorul în vârstă de 49 de ani a semnat un contract valabil până în anul 2022. Liviu Ciobotariu a venit la FCH alături de un staff din care mai fac parte Adrian Iordache, antrenor secund și Lucian Păun, preparator fizic””, a anunțat FC Hermannstadt pe pagina oficială de Facebook.

FC Hermannstadt se situează pe  locul 14 după 16 etape, cu 15 puncte. Noul antrenor  va debuta pe banca sibienilor duminică, în etapa a 17-a, în deplasare, cu Academica Clinceni (Stadionul ”Ion Comşa” – Călăraşi, 14:30).