Este prima instituție din Ardeal care a recurs la această metodă de reluare a activității, lucru care este în beneficiul tuturor românilor iubitori de muzică bună, deoarece prestația orchestrei poate fi urmărită de oriunde, grație internetului.

Pentru că despărţirea de public este prea lungă şi pentru că nu dorim să încheiem acest an fără să avem publicul în sală, alături de artişti, am apelat la tehnologie pentru a avea spectatorii alături de noi. Astfel, cu ajutorul aplicaţiei „zoom” oricine poate fi prezent în sală, prin intermediul monitoarelor  pe care le-am amplasat printre scaune.
Concertul va fi transmis în direct din Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu şi va putea fi urmărit gratuit pe canalul de youtube, pagina de Facebook şi aplicaţia Filarmonica Sibiu, joi 10 decembrie 2020, cu începere de la ora 19.00

Evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu”, au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat din Sibiu, prin intermediul unui comunicat de presă. Aceștia au pus la dispoziție și linkul de conectare pentru aplicația Zoom. Poate fi accesată printr-un simplu click:  https://us02web.zoom.us/j/87667206114?pwd=Z3U2TjU4cVFtSmlTNEpYYzdDb1ZhUT09

Arta în pandemie

Anul care se apropie de final, 2020, a venit la pachet cu o serie de dezavantaje și avantaje, ne-a schimbat obiceiurile, însă, în același timp ne-a făcut să devenim flexibili, să ne adaptăm noilor condiții impuse de pandemie.

Este primul an în care nu se organizează festivaluri, concerte, spectacole de teatru cu public, iar instituțiile de cultură au reușit, în unele cazuri să își desfășoare activitatea cu ajutorul tehnologiei.

La o astfel de „ reprezentare” au recurs și teatrele din Transilvania. Spectacolele, atelierele de povești și creație au fost mutate în spațiul virtual, cu riscul de a pierde transferul de emoție adus de public în sală, lucru la care orice artist ține.

De asemenea, oamenii care fac spectacol, actorii în mod special, au dat dovadă de solidaritate.

Dacă cei care sunt angajați la instituții de cultură de stat nu au avut veniturile lunare afectate, artiștii independenți, cei care își câstigau traiul exclusiv din susținerea spectacolelor live, au avut nevoie de sprijin.

Actrița brașoveancă Ada Galeș, angajată la Teatrul Național de Stat, a desfășurat în perioada stării de urgență o campanie de susținere pentru colegii ei, rămași fără venituri. Fiind și consilieră de dezvoltare personală, a donat o parte din venituri actorilor care s-au aflat în imposibilitatea de a-și plăti chiria.