Sibiu. Cele peste 200 de piei de oi au fost descoperite pe terenul din spatele complexului Avantgarden. Reprezentanții instituțiilor sibiene care au mers la fața locului nu au găsit niciun crotaliu de identificare

”Am fost acolo, am căutat cu colegii mei crotalii, m-car unul să fi găsit și care să ne conducă pe o pistă. Dar, nu am găsit nimic.

Este un focar de infecție, am făcut o sesizare de urgență către Primăria Șelimbăr pentru a curăța locul. Ne-au asigurat că până la finalul zilei de luni vor curăța locul”, spune Constantin Dragomir, comisar al Gărzii de Mediu Sibiu, relatează oradesibiu.ro.

Sibiu. Peste 200 de piei de oi aruncate în câmp deschis

Inspectorii Gărzii de Mediu au precizat că vor urma cercetările în vederea descoperirii celor care au aruncat pieile în acea zonă.

”Din moment ce nu am găsit niciun crotaliu va fi dificil. Dar, poate cei de la DSV sau poliția din Șelimbăr să poată găsi o pistă. Amenda pentru astfel de cazuri este între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice până la 40.000 de lei. În această cauză se poate da maxim”, mai precizează Constantin Dragomir.

Totodată, Direcția Sanitar Veterinară Sibiu a început o anchetă în această privință. Reprezentanții DSV Sibiu au anunțat, de asemenea, reprezentanții Primăriei  Șelimbăr pentru ca resturile oilor să fie ridicate.

”Și colegii mei au fost la fața locului. Căutăm și noi crotalii pentru a încerca să identificăm proveniența animalelor. La rândul nostru am anunțat Primăria Șelimbăr pentru a anunțat firma specializată să vină să ridice ce e acolo”, spune Șerban Țichindelean, directorul DSV Sibiu.

În cazul în care vor fi găsite persoanele sau persoana care a aruncat pieile pe câmp vor plăti și amenda și costurile pentru curățarea terenului.

Reamintim faptul că peste 200 de piei de oi au fost găsite de către autoritățile sibiene aruncate pe un teren.