Sibiu. Începând din 13 aprilie au fost demarate lucrările de refacere și consolidare a două porțiuni de drum județean. Consiliul Județean ( CJ) Sibiu a precizat că lucrările vor începe pe porțiunea DJ 142 Șeica Mare – Șeica Mică, situată între km 0+800 – km 0+900.

Totodată, lucrările vor fi extinse și pentru DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod (km 24+900 – km 25 +000). Valoarea totală a proiectului este de 2 milioane de lei și urmează să se desfășoare pe o perioadă de șase luni. Firmele care se vor ocupa cu reparațiile celor 100 de metri este Prodial SRL și GG Tehnic Proiect SRL.

”Pe tronsonul de drum afectat se va executa o nouă fundație indirectă pe 30 de coloane forate. Se vor executa terasamente și rigole, se va reface platforma drumului și zidul de sprijin. Pe partea superioară a zidului se va amplasa un parapet metalic de tip greu”, au precizat reprezentanții  CJ Sibiu.

Sibiu. Reparațiile drumului județean, investiții de 2 milioane de lei

De asemenea, cealaltă 100 de metri de drum județean ce necesită reparații va fi făcută de către compania Prompt VSP SRL – Zenit Proiect & Consult SRL. Reprezentanții Consiliului Județean Sibiu au precizat că valoarea contractuală este de 600.000 de lei, iar perioada de execuție este de 90 de zile.

”Se vor realiza rigole și terasamente, se va reface platforma drumului și  se va construi un zid de sprijin. În partea superioară a zidului se va reface parapetul din zidărie de piatră brută”, descriu reprezentanții CJ Sibiu.

Daniela Cîmpeanu, președinta CJ Sibiu, a declarat că lucrările se vor finaliza la timp.

”Am încredere că echipa de specialiști din cadrul Direcției Tehnice a CJ Sibiu va monitoriza lucrările de execuție. Constructorii vor respecta termenele de finalizare. Infrastructura rutieră din acele zone creează conectivitate care contribuie la dezvoltarea turistică și economică a județul Sibiu”,a precizat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, informează TurnulSfatului.ro.

Lucrările de refacere și consolidare a celor 200 de metri sunt finanțate din fonduri guvernamentale.