Pompierii au localizat și lichidat patru incendii ce au izbucnit în noaptea de 9 spre 10 aprilie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu a precizat că primul incendiu a izbucnit la un centru de depozitare în localitatea Mârșa. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

De asemenea, la fața locului a fost mobilizat un echipaj SMURD. Din primele cercetări ale pompierilor, două garaje de pe două proprietăți au ars, având o suprafață de circa 70 de mp.

În interiorul garajelor se aflau mai multe elemente de mobilier și materiale electrocasnice. Pompierii susțin că focul ar fi izbucnit datorită unui scurtcircuit.

Sibiu. Incendii produse la un tomberon și hornul unei case

Pompierii au fost nevoiți să intervină, de asemenea, la lichidarea unui incendiu în municipiul Mediaș la un tomberon de deșeuri menajere. Totodată, în localitatea Șura Mare, un echipaj SMURD și două autospeciale de stingere s-au prezentat la lichidarea unui incendiu ce a cuprins un acoperiș a unei case.

Din primele cercetări nu au existat victime, iar cauza probabilă a focului a fost hornul neprotejat corespunzător față de elemente combustibile.

Un incendiu asemănător s-a produs în localitatea Mălâncrav, unde un acoperiș, pe o suprafață de cca 20 mp a ars complet. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Punctului de lucru Dumbrăveni cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

Recomandările pompierilor pentru evitarea incendiilor

Pentru diminuarea riscului de izbucnire a unui incendiu, pompierii vin cu recomandări și măsuri de prevenire.

Una dintre cele mai importante recomandări este ca și cetățenii să verifice și să curețe periodic coșurile de evacuare a fumului de funingine. De asemenea, focul trebuie supravegheat permanent.

Totodată, este de evitat supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur. Hainele și lemnele trebuie amplasate la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă.