La Sibiu, Spitalul de Pediatrie a primit aparatură în valoare de 11,8 milioane de lei. Se lucrează intens la dotarea unității de primiri urgențe, a transmis  primarul Astrid Fodor.

„La Spitalul de Pediatrie lucrăm la extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, precum şi la dotarea ambulatoriilor, investiţii în valoare de 11,8 milioane de lei, asigurate din fonduri europene nerambursabile. Lucrările de la Urgenţe se desfăşoară fără oprirea activităţii medicale.   De aceea s-au luat măsuri speciale pentru desfăşurarea acestora. Vreau să felicit conducerea Spitalului pentru modul în care a gestionat această situaţie şi să mulţumesc personalului medical pentru înţelegere. În paralel, achiziţionăm echipamente performante şi moderne atât pentru Urgenţe, cât şi pentru ambulatoriile de specialitate, parcurgând procedurile de achiziţii publice”, a precizat Astrid Fodor,informează Agerpres.

Sibiu. Investiție majoră pentru sănătatea copiilor

Primul echipament care va ajuta copiii la diagnosticare a fost deja achiziționat. Este vorba despre un aparat modern de hematologie. Va ajuta la realizarea analizelor în mod rapid, transmit oficialii Primăriei.

„Primăria a achiziţionat deja pentru acest departament un aparat de hematologie modern cu care se realizează analize complete şi rapide pentru pacienţi. Astfel, diagnosticarea se face mai rapid şi mai eficient. Procedurile de achiziţie pentru echipamente IT sunt în derulare şi urmează să se iniţieze procedurile şi pentru restul aparaturilor”, a eplicat Astrid Fodor, relatează sursa citată.

Echipamente care salvează vieți

Luna trecută a fost semnat  contractul și pentru trei ecografe de înaltă performanţă.  Și acestea vor îmbunătăţi procesul de diagnosticare. Două dintre aceste echipamente  vor fi livrate în următoarele săptămâni.  Vor echipa Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi cabinetul de endocrinologie şi dermatologie. De asemenea, vor fi modernizate cabinetele de endocrinologie, alergologie.

În ultima perioadă. mai multe ONG-uri, persoane fizice au făcut donații, mai ales pentru spitalele de copii. Spre exemplu, la Oradea organizația Salvați Copiii a donat un ecograf modern.  Acesta va ajuta la diagnosticarea unor boli grave.