În acest context, mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, şi-a cerut duminică iertare credincioşilor care au ascultat slujba de Sfântul Nicolae afară, în frig. Totuși, după slujbă, mitropolitul le-a permis oamenilor accesul în catedrala mitropolitană, pentru a primi sfintele taine.

Iubiţi credincioşi, vă rugăm să intraţi în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine. V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însă bucuria cea mare acestui îndoit praznic”, a spus mitropolitul Ardealului, după slujbă.

Praznicul Sfântului Nicolae, a mai spus mitropolitul, a înmulţit atât de mult darurile acestea, încât iată că astăzi este pomenit în toată lumea, chiar şi la alţi creştini de altă confesiune. Toţi îl pomenesc ca Moş Nicolae, de fapt este sfântul ierarh Nicolae. Biserica este astăzi marginalizată, este hulită, chiar se porneşte o acţiune împotriva ei, pe faţă. Nu mai recunoaşte nimeni nici Biblia, nici pe Hristos. Vom auzit tot mai multe atacuri de acestea, dar avem însă certitudinea că, aşa cum Dumnezeu l-a apărat pe sfântul ierarh Nicolae, ne va apăra şi pe noi”.

Legat de pandemia de coronavirus, ÎPS Laurenţiu Streza a spus că dacă biruim frica, biruim şi boala.