Jandarmeria a început verificarea protestatarilor pentru a-i identifica și sancționa, după protestele de noaptea trecută, informează Agerpres.

Floriana Picioiu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, a precizat că protestul a fost organizat fără a fi respectate prevederile legale, iar jandarmii au început aplicarea sancțiunilor.

„În legătură cu manifestaţia publică de protest care a avut loc azi-noapte, în municipiul Sibiu: Protestul s-a desfăşurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale. În consecinţă, în perioada imediat următoare vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale atât organizatorilor, cât şi participanţilor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun”, a precizat Floriana Picioiu.

Proteste în mai multe județe din țară împotriva noilor măsuri

La protestul de duminică noapte au participat în jur de 100 de persoane. Protestatarii au mărșăluit până spre dimineață, în jurul orei 4,00.

Protestul a început duminică, după ora 22.00. Oamenii s-au mobilizat și au ieșit să protesteze împotriva noilor reguli impuse de autorități. Protestatarii au adresat huiduieli Guvernului și lui Arafat.  Jandarmeria nu a intervenit pentru dispersarea oamenilor, ci a însoțit coloana de manifestanți.

Oamenii s-au adunat în Piața Mare și au strigat lozinci împotriva măsurilor impuse datorită valului trei de pandemie.

Oamenii prezenți au protestat împotriva lui Raed Arafat și au fluierat, strigat libertate și cântat ,,Deșteaptă-te române”. Totodată, protestatarii au chemat oamenii să iasă din case cu lozinca ,, Ieși afară nu uita, asta e și țara ta”.

Proteste și în Arad

De asemenea, câteva sute de tineri au participat, în noaptea de duminică spre luni, la un protest spontan în municipiul Arad, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de decizia autorităţilor centrale de a interzice circulaţia după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.