Medicul Camelia Grigore, director al Spitalului de Pediatrie Sibiu, spune că sunt ocupate doar patru locuri din cele 36 destinate pacienților cu COVID, însă, imunitatea colectivă( prin boală sau vaccinare) este în proporție de 30%, ceea ce nu este exclus ca în tomană să fie din nou criză de locuri la locurile ATI. Cadrele medicale cred că Ministerul Sănătății ar trebui să gândească din timp un plan de dotare a spitalelor pentru cazurile de COVID.

Sibiu. Medicii se așteaptă la un nou val al pandemiei

Totodată, medicii spun că ar trebui să fim atenți, chiar dacă s-au relaxat unele restricții.

„Mai avem pacienţi COVID pozitivi. Avem 36 de locuri unde sunt ocupate astăzi 4. (…) Noi am fost tot timpul şi verzi şi roşii. Am avut avantajul că suntem pavilionari şi a fost într-un anumit pavilion COVID-ul şi celelalte au fost în zona verde. (…) Eu cred că ne-am cam revenit sau suntem într-o perioadă de revenire, dar să fiţi convinşi de faptul că în septembrie – octombrie o să avem un nou val.

Deci, aşa să se gândească toată lumea, că nu o să trecem fără acest următor val. La acest moment, m-am uitat la câţi au fost vaccinaţi şi la câţi au fost trecuţi prin boală, cam 30% din populaţia din ţară. La nivelul spitalului, am făcut azi statistica, suntem cam la 70,1% vaccinaţi sau au trecut prin boală.  Deci şi noi mai avem 30% din personal care nu are imunitate, aşa cum 70% din populaţia din România nu are încă imunitate la SARS-CoV-2” , a explicat medicul Camelia Grigore, pentru Agerpres.

În județul Sibiu rata de infectare cu coronavirus este de 0,63 la mia de locuitori. Printre victimele infecției cu COVID s-au aflat și sugari, copii în vârstă de trei ani. În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat împotriva acestui virus peste 71 000 de persoane.  În toată țara sunt amenajate centre de vaccinare fără programare, sub egida maratonul vaccinării.