Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, a vorbit despre sfânta noapte a Învierii și rolul creștinilor în transmiterea mesajului Mântuitorului.

„În fiecare an, cel mai minunat și mai tainic moment din viaţa Bisericii noastre este această sfântă noapte de mântuire, acest slăvit praznic al Învierii în care toate sunt pline de lumină.

L-am așteptat şi ne-am pregătit pentru acest praznic prin post, rugăciune şi fapte bune, iar odată cu chemarea preotului de a veni şi a lua lumină, intrăm cu toții în atmosfera tainică a Împărăției Cerurilor”, se arată în mesajul Înalt Prea Sfințitului Laurențiu Streza.

De asemenea, Laurențiu Streza a făcut un apel către credincioși ca în această perioadă sfântă să fim mai buni și să renunțăm la păcat.

 Trebuie să încetăm a mai săvârși păcatul

„Învierea Domnului dă sens vieții noastre. Maica Domnului nu doar ne învață acest lucru prin exemplul vieții ei, dar ne și ajută să înțelegem și să trăim această tainică realitate: Fără răstignire, fără omorârea eului egoist, fără curățire de patimi, nu există Înviere!

În Biserică avem tot ceea ce ne trebuie ca să trăim veșnic în lumina Învierii, în tainicul Ierusalim, în Sionul desfătării bunătăților cerești. Pentru a putea și veșnic cu Dumnezeu trebuie să încetăm a mai săvârși păcatul și atunci, plini de curaj, vom înțelege că toate suferințele, necazurile și încercările lumii acesteia sunt îngăduite de Cel care proniază în chip înțelept viața noastră, pentru a ne întoarce prin pocăință sinceră la El”, se mai arată în pastorala pe care o puteți citi integral aici.

ÎPS Laurențiu Streza îndeamnă, spre final, să îmbrățișăm această sfântă sărbătoare și îndeamnă toți credincioșii să-l regăsească pe Dumnezeu.

Cu rugăciune de mijlocire către Maica Preacurată pentru noi, Vă chemăm cu părintească dragoste la înviere sufletească, din care să izvorască faptele unei noi vieți, de frățietate și solidaritate, prin care să răscumpărăm vremurile grele prin care trecem. Hristos Cel Înviat este cu noi toți! Nu vă temeți! Nu deznădăjduiți! El a biruit lumea și prin El vom birui și noi!”, a conchis ÎPS Laurențiu Streza.