Sibiu. De miercuri, aproape 32 % dintre elevii din județul Sibiu vor învăța în sistemul online. Totodată, elevii din 110 unități de învățământ se vor întoarce la școală în scenariul verde.

Până în momentul de față s-au vaccinat mai bine de jumătate dintre cadrele didactice din județ.

Personalul nedidactic s-a vaccinat într-un procent de 46,05%. Conform informațiilor Inspectoratului Școlar Sibiu s-au vaccinat, dintr-un total de 4.697 de cadre didactice, 2.318 de profesori.

Sibiu. O treime din elevi vor învăța de acasă după începrea școlii

”Având în vedere rata de incidență, pe U.A.T.-uri, a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 raportată de către Prefectura Sibiu și D.S.P. Sibiu în 29.04.2021, 31,83% din elevii ce reiau cursurile, vor desfășura orele în sistem on-line”, au precizat reprezentanții IȘJ Sibiu.

În scenariul roșu se află patru unități de învățământ din U.A.T-urile: Cristian, Râu Sadului și Ocna Sibiului.

În scenariul 2 – galben sunt 240 de unități de învățământ. În localitățile respective, preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. De asemenea, elevii din anii terminali sunt în vacanță.

În scenariul 1 – verde se află 110 unități de învățământ. Aici toți elevii merg fizic la școală, cu excepția celor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale care sunt în vacanță.

Sorin Cîmpeanu: Scenariile galben și roșu vor fi comasate

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că scenariile galben și rosu vor fi comasate în scenariul doi.

„În scenariul 1, rata de infectare mai mică de 1 la mie, toți elevii vor putea merge la ore cu prezență fizică. La ora la care vorbim (29 aprilie – n.r.), sunt 1731 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie. Deci toți elevii plus copiii din grădinițe vor putea merge cu prezență fizică.

În scenariul 2 – azi sunt 1450 localități în scenariul 2 – rata de infectare peste 1 la mie. Sigur, nu luăm în discuție localitățile în carantină.În acest scenariu 2 vor putea merge la școală toți copiii de grădiniță, plus toți elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, plus elevii din 185 de școli speciale.Practic, în scenariul 2 nu vor putea merge cu prezență fizică la școală, din păcate, elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a și elevii claselor a IX-a, a X-a și a XI-a.

Elevii claselor terminale, din 10 mai, fie că vorbim de scenariul 1 sau 2, se vor întoarce în școală cu prezență fizică.Practic, scenariile galben și roșu au fost comasate – rata de infectare peste 1 la mie”, a prezicat Cîmpeanu, informează hotnews.ro.