Prima vizită a avut-o la Sibiu, unde până sâmbătă, 9 ianuarie, erau vaccinate 3000 de persoane.

Turcan crede că pentru evitarea focarelor de infecție în centrele de asistență socială, unde sunt persoane vulnerabile, cu risc mare de infectare, vaccinarea e singura cale de a rămâne sănătos.

La Sibiu vaccinarea se desfășoară în ritm și condiții bune ,numărul total de persoane vaccinate era de aproximativ 3000. Îmi doresc ca aceeași situație să o înregistrăm și la nivelul instituțiilor de ocrotire și asistență și de aceea fac apel la toți cei care pot da un bun exemplu (cadre medicale, alte tipuri de personal) să se vaccineze și să transmită mai departe mesajul lor de încredere, a precizat ministrul Turcan.

Ce se spune despre vaccinul anti-Covid

România se pregătește deja pentru a doua etapă de vaccinare anti-Covid, iar până la acest moment, medicii care s-au imunizat au transmis mesaje de încurajare a populației, asigurându-i că nu sunt efecte adverse necunoscute si nici modificări genetice-marele mit, despre vaccinul anti-Covid.

Turcan spune că principala cauză a reticenței românilor este reprezentată de lipsa de informare

Pandemia a afectat, în special, relațiile de muncă, iar ministrul Raluca Turcan va avea de acum înainte o misiune dificilă în a găsi echilibrul între angajatori-angajați-economie națională.

 „Am solicitat prefectului Mircea Crețu și directorului DSP să se implice în transmiterea continuă a informațiilor corecte spre unitățile aflate în sfera de competență a Ministerului Muncii, astfel încât să putem readuce cât mai repede normalitatea în viețile celor aflați acolo, a subliniat Turcan.

Potrivit datelor oferite de Institul Național de Sănătate Publică, până în prezent s-au vaccinat anti-Covid 16 306 cadre medicale.

În etapa următoare a procesului de vaccinare sunt incluși profesorii, care se pot programa on-line, prin intermediul platformei https://vaccinare-covid.gov.ro/

Colegiul Medicilor din România și reprezentanții universităților de Medicină  s-au implicat, de asemenea, în campania de informare a vaccinării împotriva Covid-19, oferind date pe baza cercetărilor științifice.