Agenția Națională pentru Locuințe ( ANL) va construi în orașul Avrig un număr de 44 de locuinţe pentru tineri. Investiția se ridică la o valoare de  7,2 milioane de lei, a anunţat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), printr-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Agenția Națională pentru Locuințe ( ANL) va construi 20 de apartamente cu o cameră şi 24 de apartamente cu două camere. Valoarea investiției este de 7.243.506,66 lei.

ANL a construit 1000 de locuințe în județul Sibiu

Până în prezent, în județul Sibiu s-au construit, în cadrul aceluiași program, 997 de locuințe situate în Copşa Mică (30 de locuinţe), Sibiu (520 de locuinţe), Avrig – Mârşa (40 de locuinţe).

De asemenea, ANL a finalizat construirea de locuințe în  Mediaş (234 de locuinţe), Cisnădie (60 de locuinţe), Tălmaciu (60 de locuinţe), Agnita (13 locuinţe) şi Ocna Sibiului (40 de locuinţe).

Locuințele pentru tineri

ANL a lansat în 2001 programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Programul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Persoanelor care nu își permit să cumpere sau să închirieze o locuință de pe piața liberă.

Locuinţele  sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile locale/centrale. Au  drept de folosinţă gratuită pe întreaga perioadă de realizare a investiţiilor.

Locuințele pentru tineri pot fi cumpărate după o perioadă de închiriere de minim un an.  Cei care locuiesc cu chirie într-o locuință construită prin Agenția Națională pentru Locuințe ( ANL) și doresc să o cumpere vor trebui să se adreseze primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite locuințele respective.

Fondurile utilizate pentru realizarea lucrărilor de construcție sunt asigurate de la bugetul de stat,  credite interne/externe, sume rezultate din vânzarea locuinţelor pentru tineri, realizate în anii anteriori, precum şi din alte surse legal constituite.

Valoarea de înlocuire pe mp care este utilizată pentru calcularea prețului de vânzare a locuinţelor iniţial închiriate este actualizată anual. Valoarea de înlocuire actuală este de 2.996,00 lei/mp, inclusiv TVA.