Valoarea totală a proiectului este estimată la 422 de milioane de euro. Proiectul noului spital a reușit să obțină acordul de mediu, conform comunicatului emis de către Consiliul Județean Sibiu.

”Un aspect demn de evidențiat este faptul că în cadrul procedurii care stă la baza emiterii acordului de mediu nu a fost înregistrată nicio sesizare sau contestație referitoare la impactul asupra mediului pe care l-ar putea avea cea mai mare investiție a Consiliului Județean Sibiu”, au precizat reprezentanții CJ Sibiu.

Reprezentanții CJ au anunțat că urmează, în următoarea perioadă, să depună dosarul pentru obținerea autorizației de construire a noului spital.

”Prin obținerea Acordului de Mediu, am reușit să facem încă un pas important pentru realizarea celui mai mare și mai dorit proiect de către sibieni. Avem toate avizele necesare, Urmează într-un termen scurt să depunem documentația necesară pentru Autorizația de Construire.

Un astfel de proiect necesită implicare sută la sută. Mă bucur să pot spune că am găsit această echipă dedicată care depune toate eforturile pentru ca noul Spital Județean să devină realitate”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, conform sursei amintite.

Investiție masivă de 422 de milioane de euro

Valoarea totală a lucrărilor de construire a noului spital județean se ridică la 422 de milioane de euro, cu tot cu TVA. Suma includă studiul de fezabilitate actualizat.

Conform spuselor lui Dan Barna, vicepremierul României, din cele 30 de miliarde de euro alocate de UE României, aproximativ 200 de milioane de euro ar pute fi redicționate pentru construirea noului spital de la Sibiu. Banii provin din Planul național de redresare și reziliență.

Spitalul va avea 805 paturi de spitalizare continuă și 90 de paturi pentru spitalizare de zi. Conform studiului de fezabilitate, viitorul spital va fi ridicat în trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Conform raportului emis de către Consiliul Județean Sibiu, proiectul propus se va realiza în cele mai bune practici în domeniul sanitar. Spitalu va avea cele mai performante echipamente medicale.