Colegii de la Spitalul Sibiu, apropiații, pacienții au donat bani, pentru a primi tratament în Germania, însă, nu s-a mai putut face nimic din punct de vedere medical.

Avea 55 de ani și era cunsocut drept unul dintre cei mai buni cardiologi din țară.

„ Dragi prieteni, cu mare tristețe vă anunțăm că dna. Dr. Eminovici Gabriela, medicul șef al Secției Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu a pierdut, din păcate, lupta cu virusul Sars-Cov2. Dumnezeu să o ierte și să o odinească în pace! S-a stins din viață un cardiolog de excepție, cu o pregătire deosebită și cu o reală vocație, iar medicina sibiană este, de astăzi, mai săracă, pierzând un profesionist desăvârșit. Dna. Dr. Gabriela Eminovici s-a dedicat permanent meseriei și pacienților pe care i-a îngrijit cu devotament și empatie și va rămâne mereu atât în inimile colegilor săi cât și în inimile pe care le-a tratat și le-a dat șansa la viață. Îi aducem un pios omagiu iar gândurile noastre bune se îndreaptă către familia îndurerată și îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe!”,  a anunțat Spitalul Județean Sibiu, vineri, 30 aprilie.

Sibiu. Medicii fac apel la populație

COVID-19 a lovit din plin sistemul medical, iar cadrele medicale, mai ales cele din prima linie, au fost răpuse.

Medicii din Sibiu fac apel la populație, să se vaccineze anti-COVID.

„Din nefericire, deși mai avea multe de oferit, atât pe pan profesional cât și pe plan personal, viața și cariera dnei dr. Gabriela Eminovici au fost curmate mult prea repede de infecția cu SARS-CoV2. Pandemia Covid-19 mai face o victimă în rândul personalului medical care, mai mult decât oricine, este supus permanent riscurilor. Tocmai de aceea, subliniem încă o dată că este în puterea noastră, a tuturor, să contribuim la limitarea numărului de infectări și a cazurilor grave, prin vaccinare” , au transmis oficialii Spitalului Sibiu.