O femeie din județul Sibiu a fost la un pas de moarte după ce a uitat o oală pe foc. Pompierii s-au deplasat la fața locului și au găsit-o inconștientă.

Reprezentanții ISU Sibiu au fost alertați în cursul nopții de fiul femeii care se îndrepta spre casă că a observat un fum gros ce ieșea din garsoniera situată la etajul I al unui bloc de pe strada Râului din municipiul Sibiu.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD și trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

”S-a intervenit pentru deblocarea ușii și ventilarea spațiului. Femeia de circa 52 de ani a fost găsită căzută în locuință și ii s-au acordat îngrijiri medicale, acesta refuzând ulterior transportul la spital. Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la înlăturarea pericolului de aprindere a întregii încăperi, respectiv bucătăria”, au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Din primele cercetări, pereții garsonierei unde statea femeia alături de fiul ei s-a deteriorat datorită cantității de fum.

Femeia, în vârstă de 52 de ani a primit îngrijiri medicale la fața locului, ea refuzând să fie transportată la spital. Promptitudinea pompierilor a condus la înlăturarea producerii unei tragedii. La sosirea pompierilor, femeia a fost găsită căzută în locuință datorită fumului ce a cuprins întreaga garsonieră. Băiatul ei a fost cel care a sunat la pompieri.

Recomandări pentru sezonul rece din partea autorităților

În perioada sezonului rece, numărul de incendii pruduse crește, iar pagubele materiale sunt însemnate. În sprijinul cetățenilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu o serie de reguli și măsuri de prevenire a incendiilor:

Nu vor fi utilizate instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile. De asemenea, se vor evita mijloacele eletrice de incălzire locală improvizate. Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile

Conform IGSU, în 2019 s-au înregistrat, la nivel național, peste 41 de mii de incendii. 17 % dintre totalul incendiilor s-a produs la locuințe. Numărul incendiilor a crescut cu 44 % față de anul 2018.