Sâmbătă, 13 martie, o femeie în vârstă de 83 de ani a fost transportată la spital, intoxicată cu fum, în urma unui incendiu ce a cuprins apartamentul unde locuiește. Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență, incendiul a izbucnit la etajul 3 a unui bloc din Sibiu.

La fața locului au intervenit de urgență două autospeciale de stingere cu apă și spumă. De asemenea a fost mobilizată o autospecială de salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

Incendiul ar fi izbucnit într-un apartament de pe strada Școala de Înot, în județul Sibiu.

O femeie a fost transportată la spital după ce s-a intoxicat cu fum

Din primele cercetări ale pompierilor, incendiul s-a manifestat la o canapea.

Din fericire, focul a fost lichidat rapid de către pompieri și nu a reușit să se extindă. Nu au fost evacuați locatarii, iar femeia de 83 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, fiind intoxicată cu fum.

De asemenea, un bărbat de 25 de ani a primit, la fața locului, îngrijirile medicale și a refuzat să fie transportat la Spitalul Județean Sibiu.

Incediul s-a produs în sâmbătă, 13 martie, la un apartament din municipiul Sibiu.

Nouăsprezece incendii de locuințe au loc, pe zi

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în 2019 au avut loc aproape 7.000 de incendii de locuințe, în care și-au pierdut viața 1.000 de persoane.

IGSU precizează că majoritatea incendiilor au loc în perioada sezonului rece şi au un impact major asupra vieţii, sănătăţii şi bunurilor cetăţenilor. În urma incendiilor din 2019, zece copii și-au pierdut viața și 252 de adulți. Cele mai mult pierderi de vieți omenești s-a înregistrat la persoanele de peste 70 de ani.

Principala cauza a incendiilor este reprezentată de coșul de fum defect sau necurățat. De asemenea, incendiile se mai produc datorită instalațiilor electrice defecte, mijloacele de încălzire improvizate sau nesupravegheate, fumatul şi focul deschis.