Senator, deputat și președinte al Consiliului Județean Sibiu, Nicolae Dan a pierdut lupta cu COVID-19 la vârsta de 85 de ani. Din spusele mai multor oameni ce l-au cunoscut, Nicolae Dan a reprezentat pentru Sibiu o adevărată legendă.

Sâmbătă va avea loc înmormântarea celui care a fost Nicolae Dan, în cimitrul municipal al Sibiului.

Ion Ariton, un politician sibian a declarat că Nicolae Dan a influențat numeroase persoane de-a lungul timpului, el fiind unul dintre cei care l-a inspirat de-a lungul carierei politice.

”Asupra vieții multora din toate domeniile și-a lăsat amprenta. Cel puțin generația noastră – Nicolae Neagu, Titi Mitea, Tuluc, Ariton și așa mai departe, dar și cea care a urmat, Cristi Bicher, Radu Scutea – a fost influențată de personalitatea lui Nicu Nan. Și nu doar în zona politică.

Nicu Dan era angrenat, de fapt, în mai toate mediile. De la oameni de afaceri, la oameni din fotbal, oameni din Sănătate. Era peste tot”, a precizat Ion Ariton, informează Turnul Sfatului.

Dispariția lui Nicolae Dan reprezintă o mare pierdere pentru sibieni

Ilie Carabulea, om de afaceri din Sibiu, susține că Dan a susținut mereu mediul de afaceri din Sibiu, iar pierderea lui se va resimți profund. Fostul senator a pierdut lupta cu COVID-19 chiar dacă se vaccinase.

El a fost spiritul de dezvoltare al Sibiului și înainte de 1989, când avea funcții importante, precum și după 1989, când a fost inclusiv prefect al Sibiului, președinte de Consiliu Județean… (…)

Deci, pentru mine, Nicu Nan reprezintă o pierdere foarte mare. Îl voi păstra în memoria mea și a familiei mele”, spune Ilie Carabulea.

Om politic și iubitor de fotbal

Pe lângă modul lui de a gestiona problemele cu care se confrunta comunitatea, Nicolae Dan era un iubitor al fotbalului. Fostul președinte al clubului sibian de  fotbal FC Hermannstadt, Teodor Birț, a spus că fotbalul a reprezentat enorm pentru Dan.

S-a zbătut foarte mult și de aceea a influențat în bine foarte mult fotbalul sibian. Era genul de persoană care inclusiv căuta și umbla după jucători, se preocupa să le fie bine. Clar, a contat foarte mult implicarea domniei sale în ceea ce a însemnat Inter Sibiu.

Eu am avut foarte multe discuții cu el și în ultima perioadă, cât m-am ocupat de FC Hermannstadt. Mă aștepta cu ibricul de cafea dimineața la prima oră și povesteam foarte mult despre fotbal: era la zi cu tot ce se întâmpla în continuare. E o pierdere pentru Sibiu dispariția lui Nicu Nan”, a mai precizat Teodor Birț.

Senatorul Nicolae Neagu a precizat că pe lângă președintele Klaus Iohannis, Nicolae Dan este singurul care a dus lupta  pentru sibieni și modernizarea orașului, transformându-l în totalitate.

”A trecut prin multe și a lăsat amprente serioase la nivelul județului și al municipiului. Sunt multe lucruri pe care le-a început și le-a finalizat (..). Și acum sunt unii care încearcă să le continue și nu reușesc să le așeze, trebuie timp, a declarat Neagu.

Nicolae Nan, unul dintre cei mai cunoscuți politicieni ai Sibiului după 1989, a decedat miercuri, la vârsta de 85 de ani.