Taxa specială a fost inclusă în Regulamentul Consiliului Local Sibiu la categoria plată pentru o persoană care ar produce gunoi. Curtea de Apel Alba-Iulia s-a pronunat în favoarea cetățenilor și a anulat-o. Principalul argument al magistraților este că se încalcă normele constituționale. Imobilele nelocuite nu pot intra la planul de tarifare pentru gunoi.

Oficialii Primăriei au anunaț că hotârea judecătorească va fi pusă în aplicare. Prin urmare, oamenii își vor primi banii înapoi.

Sibiu. Oamenii primesc banii înapoi

“Referitor la hotărârea Curții de Apel Alba în procesul deschis de un cetățean care a contestat taxa de salubrizare percepută pentru imobilele nelocuite, precizam urmatoarele: După ce în prima instanță hotărârea Curții a fost favorabilă Primăriei, Curtea de Apel a modificat decizia din prima instanță,  dând câștig de cauză petentului. Municipiul Sibiu va pune în executare această decizie definitivă,  exprimată în acest caz individual“, a explicat Primăria Sibiu, notează sibiuindependent.ro

Oamenii au ieșit în stradă, revoltați de tariful la gunoi

De altfel, nu este prima dată când sibienii s-au revoltat din cauza tarifului la gunoi. În lunile ianuarie și fenruarie ac, au protestat împotriva majorării prețurilor. Primăria Sibiu a explicat că acest lucru a intervenit din cauza faptului că oamenii nu înțeleg să colecteze selectiv.

Oficialii Primăriei Sibiu explică cum s-a ajuns la propunerea de triplare a taxei de gunoi.

“Motivul principal pentru modificarea Regulamentului a fost necesitatea implementării instrumentului prevăzut de legislația națională în ceea ce privește colectarea deșeurilor – “plătește pentru cât arunci”. Scopul acestui instrument este acela de a reduce cantitatea de deșeuri reziduale colectate de la populație (pubela neagră), concomitent cu creșterea nivelului de reciclare”, a declarat Astrid Fodor.

Sibiul este unul dintre orașele care stau cel mai prost la capitolul colectarea deșeurilor. De atunci, Sibiul a demarat mai multe campanii de informare privind colectarea selectivă a gunoiului.