Astfel, la Sibiu a fost lansată dezbaterea pentru dezvoltarea orașului.

“Este vorba de un plan strategic prin care vom defini viziunea administrației locale și a comunității în ceea ce privește dezvoltarea orașului în următorii ani. În mod integrat,  ne va ghida în luarea deciziilor de prioritizare și implementare a investițiilor. Cu ajutorul unei firme specializate, vom stabili direcții de dezvoltare și obiective majore care vor da Sibiului vectori de dezvoltare. În corelare și cu liniile de finanțare europeană. Acest document va indica un plan de acțiune și o listă de proiecte concrete, de la proiecte pentru infrastructură și educație și până la amenajarea de noi obiective de agrement. Am insistat ca în atribuțiile firmei contractate pentru consultanță să intre organizarea de consultări. Toate cu membrii comunității, prin instrumente adaptate la restricțiile necesare gestionării pandemiei de coronavirus”  , a transmis Astrid Fodor, citată de știriletransilvaniei.ro

Sibiu. Cum se pot implica oamenii în dezvoltarea urbană

Propunerile pentru dezvoltarea orașului Sibiu pot fi făcute de orice cetățean, prin intermediul oricărui mijloc de comunicare.

Acestea sunt diferite de proiectele finanțate prin bugetare participativă. Ideile lansate în cadrul bugetării participative sunt pe termen scurt și mediu.

Dezvoltare în etape

Primăria Sibiu a explicat că strategia de dezvoltare va parcurge câteva etape.

Analiza situației existente din punct de vedere socio-economic, al mediului, al echipării tehnice, al dezvoltării domeniilor educației și sănătății, turismului și culturii. Locuirea și calitatea spațiului public, al ofertei pentru petrecerea timpului liber, al serviciilor de utilitate publică. De asemenea, infrastructura și mobilitatea  urbană, a zonelor urbane marginalizate, al protecției mediului și al guvernanței orașului. Consultantul va colecta date statistice și va realiza o imagine a stadiului în care se află Sibiul de astăzi.

– Consultarea grupurilor țintă și a cetățenilor: consultantul va prezenta detaliat lista factorilor interesați, planul de gestionare a comunicării cu cetățenii, planificarea consultărilor publice, se arată în informarea Primăriei Sibiu.