Sub sloganul  „Fă-ți vocea auzită , Consiliul Județean Sibiu lansează cetățenilor invitația de a propune proiectele pentru dezvoltarea economică a județului.

Propunerile relevante sunt folosite pentru strategia de dezvoltare a județului Sibiu și pot fi pe orice temă: competivitate economică, turism, urbanism, mediu, dezvoltare rurală și agricultură, asistență socială.

Aleșii județeni au mai avut astfel de inițiative când au analizat nevoile cetățenilor din cele cinci microregiuni ale județului:  Mărginimea Sibiului, Țara Secașelor, Valea Târnavelor, Valea Hârtibaciului, Țara Oltului.

Cei care vor să-și exprime opiniile despre dezvoltarea județului Sibiu, pot accesa linkul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSevRSWxabkze65fpw6ZOIzg6m78Gd7l7-hW88hTFYR–XrsNQ/viewform

Marile proiecte ale Sibiului pentru anul 2021

Anul 2021 înseamnă pentru județul Sibiu proiecte care vizează asistența socială, turismul, susținerea companiilor aeriene, modernizarea drumurilor județene.

Au fost semnate contractele de finanțare europeană pentru reabilitarea termică a Centrului pentru persoane cu dizabilăți, pentru modernizarea comunei Mârșa, comună cu potențial turistic, aflată la poalele munților Făgăraș.

De asemenea, se va lucra la noul spital, o investiție de aproape 500 milioane de euro, cea mai mare investiție din județul Sibiu, după anul 1989, programtă să se încheie în anul 2023.

De asemenea, în municipiul Sibiu vor fi continuate lucrările de modernizare a tuturor cartierelor, reabilitarea unităților de învățământ.

Primăria Sibiu a reușit să atragă fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea școlii „Regele Ferdinand„ din cartierul Aaron.

Conștiente de beneficiile producerii de energie electrică și termică, autoritățile au început să gândească strategic în acest sens.

Astfel,  în proiectele pentru reabilitarea unităților de învățământ au prevăzut amplasarea de panouri solare care să asigure aproape 70% din necesarul de energie termică.

Potrivit informațiilor furnizate de Astrid Fodor, primarul orașului Sibiu, investiția se ridică la la 11 milioane de lei.

Sibiul este considerat unul dintre cele mai atractive județe din țară, iar alături de Brașov si Bistrița este inclus în Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”, un proiect care a primit avizul Ministerul Economiei în anul 2020.